Vertrouw het beheer van uw RIZIV-statuut toe aan een expert!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
De digitale procedure om uw RIZIV-statuut voor 2020 te verkrijgen, is van start gegaan.

Als het RIZIV uw e-mailadres heeft, heeft u over dit onderwerp een e-mail ontvangen..

De basisvoorwaarden voor het RIZIV om uw dossier te onderzoeken zijn:
- Een erkenning hebben
- Het hele jaar toegetreden zijn tot de conventie (behalve het jaar waarin u uw eerste RIZIV-nummer verkreeg) 

Dit betekent dus niet dat u recht zal hebben op een premie voor het jaar 2020. Het RIZIV kent immers niet het volume van de terugbetaalde verstrekkingen uit 2020. Dit bepaalt of u al dan niet een premie ontvangt. 

Zoals u weet verzamelt het RIZIV informatie over uw situatie en uw activiteit. Op basis van deze informatie bepaalt zij vervolgens het bedrag waarop u recht heeft.
Het is echter beter om niet inactief te blijven, want als de door het RIZIV verzamelde informatie onvolledig of onjuist is, bent u degene die deze onjuistheden moet bewijzen en in de meeste gevallen zal een eenvoudige verklaring op erewoord niet voldoende zijn.

Om de leden wiens RIZIV-statuut we beheren te helpen, maken we gebruik van twee tools.

Allereerst hebben we onze leden een online enquête opgestuurd om hun situatie in 2020 beter te begrijpen. Samen met onze ervaring bepalen we op basis hiervan of ze deel uitmaken van één van de groepen die in 2019 problemen ondervonden bij de procedure, zoals kinesitherapeuten die in een medische praktijk werken of zorgverleners die van statuut of activiteit veranderd zijn gedurende het jaar. Indien dit het geval is, zullen wij een procedure voorstellen om ervoor te zorgen dat hun dossier correct en zonder onduidelijkheden wordt behandeld.

Anderzijds zullen we al onze leden voorstellen om een digitaal mandaat op te zetten ten gunste van Curalia. Met dit mandaat kunnen we informatie over de evolutie van hun dossier in 2020 inwinnen en hen helpen om dit tot een goed einde te brengen, indien nodig.

Als u vorig jaar nog geen mandaat opgezet hebt, kunt u dat nog dit jaar doen! Volg deze link naar de Curalia-websitepagina om meer details en informatie over dit mandaat te vinden!
Curalia staat meer dan ooit aan uw zijde om uw dossier te behandelen, uw belangen te verdedigen en uw rechten te doen gelden.

Vraag hier uw RIZIV contract!