Uw aanvullend pensioen gebruiken om vastgoed te financieren? Het is mogelijk!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Door de hoge vastgoedprijzen kan het zeer interessant zijn om de reserves van uw Aanvullend Pensioencontract(en) te gebruiken om de aankoop van een onroerend goed - in de Europese Economische Ruimte - of de renovatie ervan te financieren, en dit zonder uw pensioenleeftijd af te wachten.

Zodra uw spaargeld € 10.000 bereikt, kunt u 90% ervan gebruiken om uw woning te kopen of te verbouwen met een minimum aan administratie. Dit bedrag kan worden gebruikt als eigen inbreng voor uw leningaanvraag. Dit noemt men een voorschot op polis. De procedure is eenvoudig en de voordelen talrijk.

Simpel:

Voor een voorschot op polis hoeft geen volledig dossier ingevuld te worden. We hebben alleen het bewijs nodig dat u de woning aankoopt/bezit en het gevraagde bedrag zal ter beschikking gesteld worden voor de aankoop of werkzaamheden. Een ontwerp van een notariële akte is een voorbeeld van zo’n bewijs.
Op basis hiervan stellen we een wijziging van uw contract vast waarin het bedrag van het voorschot wordt gespecificeerd.

Snel:

Over het algemeen kan een dossier van dit type binnen 3 weken worden afgehandeld (afhankelijk van vertragingen bij de post…).
Hefboomeffect: als u een woning koopt, vraagt de bank een eigen bijdrage. Hoe hoger uw eigen bijdrage, hoe beter de voorwaarden voor uw lening. En het bedrag van uw polis hoort bij die eigen bijdrage. Dit maakt het dus gemakkelijker om de lening te krijgen en de voorwaarden ervan te verbeteren.

koppel

Goedkoop:

Er zijn geen administratiekosten. U betaalt rente die, net als de rente die voor uw spaargeld in rekening wordt gebracht, jaarlijks aanpasbaar is. De netto jaarlijkse kosten bedragen maximaal 1,5%, maar schommelden de afgelopen vier jaar tussen 0,5 en 0,9% per jaar.

Flexibel:

Als u op een gegeven moment profiteert van een aanzienlijke geldinstroom, kunt u uw voorschot gratis gedeeltelijk terugbetalen.

Welk aanvullend pensioenkapitaal kunt u voor dit soort verrichtingen gebruiken?
Het gaat hier over de zogenaamde tweede pensioenpijlercontracten. Concreet :

Het deel van de besparing dat met een voorschot kan worden gerealiseerd, is afhankelijk van het soort contract.
U begrijpt dat de financiering van een vastgoedproject door een voorschot op een aanvullend pensioencontract een uitstekend(e) alternatief of aanvulling is voor/op de klassieke hypothecaire lening.

Overweegt u een dergelijk project en wilt u weten hoeveel van uw spaargeld u hiervoor kunt inzetten?

Meer info vragen hierover. Check de spaarsom van uw contract op MyCuralia.

U kunt ook contact met ons opnemen via info@curalia.be of een vrijblijvend (virtueel) bezoek aanvragen van de raadgever uit uw regio.