RIZIV-statuut: evaluatie en bijkomende informatie

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Het RIZIV heeft een evaluatie gemaakt van uw Sociaal statuut voor het jaar 2022.
Deze beoordeling is gebaseerd op gegevens die het RIZIV heeft verzameld.
Ook al komen deze gegevens uit "authentieke bronnen", dit betekent niet dat ze volledig en correct zijn.
Elk jaar zijn er fouten of weglatingen in de dossiers van honderden apothekers, met een impact op het bedrag van hun premie voor het RIZIV-statuut.

Welke apothekers riskeren (een deel van) hun premie te verliezen?

  • Apothekers die als zelfstandige werken en geen titularis zijn
  • Apothekers werkzaam in (universitaire) ziekenhuizen
  • Apothekers gespecialiseerd in ziekenhuisfarmacie
  • Apothekers afgestudeerd in 2022
  • Apothekers die afstuderen in 2021 en gebruik maken van de jongerenvakantie in 2022

En dan zijn er nog degenen van wie de gegevens op een bepaald moment onjuist zijn geregistreerd: arbeidsongeschiktheid, zwangerschapsverlof, werken voor verschillende werkgevers, enz.

Als u in een van deze situaties verkeert, moet u aanvullende informatie verstrekken om uw dossier aan te vullen/te corrigeren. Deadline: 31 augustus. Maar wacht niet te lang, want juli en augustus zijn niet bijzonder gunstig voor dit soort aanvragen.

BELANGRIJK: als u in 2022 in een vaccinatiecentrum heeft gewerkt, moet u uw prestaties nu aangeven, ook al heeft RIZIV nog niet besloten om ze in aanmerking te nemen voor het RIZIV-statuut. Als u ze nu niet opgeeft, tellen ze zeker niet mee voor uw premie voor het RIZIV-statuut.

Als u ons een elektronisch mandaat (CSAM) heeft gegeven, vragen we u per e-mail om uw mening over de beoordeling van het RIZIV.

Als u het er niet mee eens bent, kunt u ons bijkomende informatie bezorgen en zullen wij uw dossier bij het RIZIV vervolledigen.

Gaat u akkoord met de beoordeling, dan keuren we die goed zodat uw premie sneller kan worden gestort.

Twijfelt u of begrijpt u het niet?

Curalia staat voor u klaar, ook tijdens de zomer! U kunt op ons rekenen om al uw vragen te beantwoorden en uw dossier te beheren.

Geef ons een mandaat als u dat nog niet hebt gedaan, zodat we uw dossier kunnen raadplegen en met u kunnen bespreken welke stappen u moet ondernemen om de premie te krijgen waarop uw prestaties recht geven.