Gewaarborgd inkomen: bent u gedekt bij burn-out?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Stress, lange werkdagen, lijdende patiënten... zorgverleners staan in het bijzonder bloot aan de symptomen van een burn-out. Het kan leiden tot ernstige fysieke en mentale uitputting, die zelfs een volledige rustperiode van enkele dagen niet kan herstellen.

Het spreekt voor zich dat de financiële verliezen die gepaard gaan met langdurige arbeidsongeschiktheid snel aanzienlijk worden en u kunnen verhinderen om voor uzelf en uw gezin te zorgen. Zoals u weet, bent u bij ziekte of ongeval gedekt door het socialezekerheidsstelsel.

Bescherm uw inkomen

De verzekering Gewaarborgd Inkomen is in het leven geroepen om inkomensverlies door ziekte of ongeval te dekken. Deze verzekering is essentieel voor zelfstandigen en zeker geen overbodige luxe voor bedienden!

Als zelfstandige krijgt u bij arbeidsongeschiktheid de eerste 7 dagen geen vergoeding. Als bediende zal de sociale zekerheid (uw ziekenfonds) u slechts 60% van uw loon uitbetalen tijdens de 2e maand van arbeidsongeschiktheid, geplafonneerd op een bepaald bedrag.

Om te vermijden dat u al uw spaargeld verliest, raden we u ten zeerste aan om een verzekering Gewaarborgd Inkomen af te sluiten.

Als u meer dan 30 dagen arbeidsongeschikt bent, treedt de verzekering Gewaarborgd Inkomen in werking en ontvangt u, naast de bijdrage van het ziekenfonds, een maandelijkse uitkering voor de duur van uw arbeidsongeschiktheid. U kunt zich dus concentreren op uw herstel zonder u zorgen te maken over uw inkomen.

Wist u dat: bij Curalia arbeidsongeschiktheid door burn-out onder de verzekering Gewaarborgd Inkomen valt.

Vragen? raadpleeg onze infofiche

Vraag een offerte aan voor uw verzekering Gewaarborgd Inkomen