Skip to main content

RIZIV-Statuut

Elke geconventioneerde thuisverpleegkundige die zelfstandige in hoofdberoep is en tussen € 33.000 en € 150.000 per jaar aan het RIZIV factureert, heeft recht op de RIZIV-tussenkomst. 1 op de 7 zelfstandig verpleegkundigen die recht heeft op deze tussenkomst vraagt het niet aan en loopt dus jaarlijks ruim € 500 mis!

Belangrijk om te weten: u moet de tussenkomst zelf aanvragen! Het RIZIV kent uw activiteitsniveau maar indien u niets vraagt, krijgt u ook niets. Voor het jaar 2017 is het bedrag van de tussenkomst € 512,50, voor 2018 € 521,16, voor 2019 528,72 €. Het bedrag wordt jaarlijks aangepast (en zal waarschijnlijk alleen maar stijgen) in functie van de evolutie van het beroep. 1 op de 7 zelfstandig verpleegkundigen die recht heeft op deze tussenkomst vraagt het niet aan en loopt dus jaarlijks ruim € 500 mis!

Dit bedrag aanvragen is heel eenvoudig: vul het aanvraagformulier in en stuur het ons getekend terug (een foto per email van het ingevulde en getekende document is ook goed!). Wij zorgen voor de rest!

Uw RIZIV-statuut toevertrouwen aan Curalia
Wij hebben al ruim 50 jaar ervaring met het opvolgen van de RIZIV-procedure voor alle zorgverleners die daar recht op hebben. Wij sturen jaarlijks een aanvraagformulier op naar iedereen die aanspraak zou maken op een uitkering van het RIZIV. Onze taak zit er slechts op wanneer we het formulier ingevuld terug in ons bezit hebben en persoonlijk hebben afgeleverd bij het RIZIV! Met de RIZIV-bijdrage kunt u pensioenkapitaal opbouwen.