Waarom stort u best al tijdens het jaar op uw aanvullend pensioencontract?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Dat u als zorgverlener best een aanvullend spaarpotje aanlegt om na uw pensioen uw levensstandaard te behouden, dat wist u al. Maar wist u ook dat het financieel interessanter is om uw storting over het jaar heen te spreiden in plaats van alles op het einde van het jaar te storten? Daar zijn enkele goede redenen voor.

De vuistregel is: hoe vroeger in het jaar u een storting verricht op uw aanvullend pensioencontract, hoe meer interest uw spaargeld geniet. Stort u al in januari, dan geniet u 12 maanden extra interest op uw spaarbedrag. Stort u bijvoorbeeld pas in juni, dan nog geniet u nog steeds 6 maanden extra interest op uw storting. Dat kan absoluut de moeite waard zijn.

Ten tweede – wij weten dat u uw financiële situatie zelf kunt inschatten, maar geven het toch graag mee – is het gemakkelijker om uw financiële reserves aan het begin van het jaar in te schatten. Hoe vroeger u stort, hoe meer stress u aan het einde van het jaar vermijdt. Dan komt u ook niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kan ook een gespreide betaling makkelijker te betalen zijn dan een groot bedrag in één keer. Een doorlopende opdracht kan in dat geval een goed idee zijn.

Hulp nodig bij sparen? Check hier onze spaargids in 5 stappen!

Kort samengevat biedt een Curalia-spaarcontract u:

  • Een hoog rendement: 1,40%* netto in 2021 
  • Instapkosten die behoren tot de laagste van de markt: 2,95%
  • Een expert die u advies biedt op maat van uw situatie

 

sparen

Surf naar deze pagina om vandaag nog een storting te verrichten op uw aanvullend pensioencontract!

Indien u meer wenst te sparen, denk dan aan de andere spaarmogelijkheden die nog beschikbaar zijn. Gebruik hiervoor onze slimme module Optimum Pensioen.

*Globaal rendement onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank en de Algemene Vergadering van de leden