Skip to main content

10 January 2020

Voordeel wachttermijnen van rechtsbijstandsverzekeringen verlengd tot 31/03/2020

Om een bredere laag van de bevolking aan te spreken, maakte de federale regering onder impuls van minister Koen Geens de rechtsbijstandsverzekering voor privéleven fiscaal voordelig vanaf 1 september 2019.

Concreet kunt u tot € 310 per jaar inbrengen dat vanaf het aanslagjaar 2020 een belastingvermindering tot € 124 oplevert. 
Om tegemoet te komen aan de nieuwe wetgeving, ontwikkelde D.A.S. nieuwe -producten: het ‘Benefisc’-gamma. Als u de omschakeling maakt van uw bestaande rechtsbijstandspolis naar een Benefisc-product, kunt u nog tot 31 maart 2020 genieten van kortere wachttijden!

Wat betekent dit concreet? 
Aan bepaalde waarborgen binnen de rechtsbijstandsverzekering is een wachttijd gekoppeld. De waarborg fiscaal recht bijvoorbeeld heeft een wachttijd van 12 maanden (1 jaar). Als uw bestaande rechtsbijstandspolis van DAS al 2 jaar loopt, en u schakelt om naar een Benefisc-product, dan houdt DAS rekening met de startdatum van het oorspronkelijke contract om de wachttermijnen geheel of gedeeltelijk niet toe te passen (in mindering te brengen).
In bovenstaand voorbeeld is er dus geen wachttermijn meer van toepassing voor fiscale issues.
U heeft uw contract nog niet omgevormd? Wacht niet langer en neem contact met ons op om van dit voordeel te genieten: info@curalia.be of 02 735 80 55.
U heeft nog geen rechtsbijstandsverzekering privé-leven? Vraag ons meer informatie (contactgegevens hierboven)

(Bron: D.A.S.)
 

Gerelateerd nieuws