Vergeet uzelf niet!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Ondanks, of net door de Covid-19-crisis, verrassen we onze naasten dit jaar met allerlei cadeautjes. Dat is super, maar ... vergeet ook uzelf niet!

Ook u hebt een moeilijk 2020 gehad en mag dus verwend worden.

Hoe?
Misschien door een deel van uw geld (op de  zichtrekening, op de spaarrekening, ...) om te zetten in een spaarbedrag op lange termijn. En daar bovenop te genieten van een mooi belastingvoordeel. 

Op lange termijn kunt u het gebruiken voor uw pensioen, maar mogelijks ook vroeger*

Neem even de tijd om hierover na te denken (maar niet te lang!). U hebt nog de mogelijkheid om van dit voordeel te genieten in 2020. Weet dat het fiscaal voordeel kan oplopen tot 50%! 


Wat zijn de interessantste mogelijkheden?

1) Een storting op een Aanvullend Pensioencontract met aanvullende garanties (Sociaal VAPZ): toegankelijk voor alle apothekers met een RIZIV-nummer, voor alle zelfstandige zorgverleners en voor de zorgverleners bedienden (artsen, tandartsen, logopedisten en kinesitherapeuten) die de RIZIV-overeenkomst niet hebben geweigerd.
Dit is fiscaal DE meest voordelige oplossing (42% tot 54% belastingvoordeel). Het laat u toe tot €3.786 te sparen en €2.000 aan belastingvoordeel te besparen. U kunt eenvoudig berekenen hoeveel u dit jaar kunt aftrekken ... en ook hoeveel u met deze betaling aan belastingen kunt besparen.

2) Pensioensparen: de bekendste. Het is toegankelijk voor alle belastingbetalers, maar fiscaal iets minder voordelig: 30% als u maximaal €990 stort, 25% als u meer stort maar met een maximum van €1.270.

3) Langetermijnsparen: veel minder bekend, maar het geeft een fiscaal voordeel van 30% op een bedrag, evenredig met het inkomen, dat kan oplopen tot €2.350.

4) Individuele pensioentoezegging (IPT) of Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ) is gericht op zelfstandigen, al dan niet met vennootschap. Dit zijn oplossingen waarbij het bedrag van de aftrekbare premie individueel wordt berekend. De impact van deze berekening op de fiscale situatie van de zelfstandige kan aanzienlijk zijn.

*U heeft de mogelijkheid om uw spaargeld vóór uw pensioen te gebruiken voor een vastgoedproject (genaamd voorschot op polis). Voor een lening vraagt een bank een eigen inbreng. Hoe groter deze is, hoe beter de voorwaarden van uw lening zullen zijn. Hiervoor moet u sparen, maar op een gewone spaarrekening krijg u wellicht slechts 0,11% rente. 


Voor al deze vormen van sparen met belastingvoordelen vindt u op de website www.curalia.be gedetailleerde informatie over de contracten die Curalia aanbiedt.
 

Nog mogelijk voor 2020?
Ja, als dit weekend nog reageert. Uw storting moet immers op 31 december op de bankrekening van Curalia staan. De meeste banken bieden de mogelijkheid om instantoverschrijvingen te doen. Het is dus nog mogelijk, maar u moet er snel bij zijn!

Heeft u een contract bij Curalia?
Stort op BE47 3100 2364 8080, met vermelding van uw naam en het type contract waarop u wenst te storten.

U heeft nog geen contract bij Curalia?
Vraag er vandaag nog één aan:

-    VAPZ
-    Pensioensparen
-    Langetermijnsparen
-    Informatie over IPT en POZ