Vaccinatie: welke verzekering voor apothekers?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Er wordt meer en meer gepraat over vaccinatie in officina.

De vaccinatiecampagne tegen Covid-19 is van start gegaan in september. 

De wet van 28 februari 2022 geeft apothekers al de toelating om het vaccin Covid-19 toe te dienen in hun apotheek, op voorwaarde dat ze een specifieke opleiding van minstens 8 uur hebben gevolgd en met succes hebben voltooid, en dat ze dit op elk moment kunnen bewijzen.

Zodra de wet die donderdag is goedgekeurd, is gepubliceerd, zal vaccinatie tegen griep ook in officina zijn toegestaan.

De griepvaccinatiecampagne begint op 15 oktober.

Als aan de voorwaarden van training en apparatuur wordt voldaan, dekt uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering deze twee vaccinaties in officina.

Goed om te weten!

ART 1 van de algemene voorwaarden van het Curalia-contract stelt duidelijk: “Wij verzekeren u binnen de grenzen van de wettelijke uitoefening van uw beroep”. De COVID- en griepvaccinatie (laatste kwartaal van 2023) door apothekers maakt dus deel uit van de wettelijk toegelaten praktijken. 

Als een praktijk niet wettelijk is toegestaan, wordt dit "illegale uitoefening van de geneeskunde" genoemd en valt deze niet onder de dekking.

Weet u zeker dat u de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten? Ga voor meer informatie naar onze productfiche of vraag om een afspraak met een raadgever bij u in de buurt.

apotheekvaccinatie