Uw sociale voordelen 2020

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Vanaf nu verloopt de aanvraagprocedure voor de sociale voordelen voor de tandartsen digitaal.

Deze procedure vindt plaats in het jaar volgend op het premiejaar. De aanvraag voor het sociaal statuut 2020 wordt daarom dit jaar in behandeling genomen.

Uitgangspunt is dat het RIZIV gegevens over de situatie en activiteiten van geconventioneerde tandartsen uit verschillende bronnen haalt (Kruispuntbank, pensioenregister, gegevens RIZIV-profiel, ...). Op basis daarvan bepaalt zij vervolgens het bedrag waarop elke tandarts recht heeft.
Tijdens de procedure moet nog worden nagegaan of de gegevens die door het RIZIV worden verzameld, volledig en juist zijn. 

Reden te meer om – indien u dit nog niet gedaan heeft – een mandaat te geven aan Curalia. Zo hebben we de mogelijkheid om uw dossier te raadplegen en u te informeren over ontwikkelingen en aandachtspunten. We kunnen ook bepaalde zaken voor u in orde maken om uw dossier vooruit te helpen en uw rechten te verdedigen. Dit is een goede illustratie van de benadering van Curalia: Leef nu, wij zorgen voor uw toekomst!

Voor het jaar 2020 is de RIZIV-tussenkomst voor tandartsen fors verhoogd ten opzichte van 2019 : het bedrag is nu € 3.200. Om deze premie te verkrijgen dient u over een RIZIV-contract (sociale pensioenovereenkomst) te beschikken. 

Voor de tandartsen die het RIZIV statuut gebruiken voor de financiering van een gewaarborgd inkomen verzekering is het dus nuttig om hun situatie te herzien. Neem daarvoor contact met de raadgever van uw regio.