RIZIV-statuut 2021: de laatste stap

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Eind september nam het RIZIV een beslissing over de toekenning van de RIZIV-premie voor een grote meerderheid van de zorgverleners. Dit besluit werd via e-mail of per post meegedeeld.

Voor degenen die het maximumbedrag voor hun beroep hebben behaald en voor degenen die de evaluatie van het RIZIV in juli hebben goedgekeurd, is de betaling al verricht, wat het geval is voor meer dan 7.000 Curalia-leden.

Voor welke zorgverleners is de procedure nog bezig?

Voor degenen voor wie in juli/augustus aanvullende informatie aan het dossier werd toegevoegd. Voor de meeste van hen wordt hun dossier nog steeds (handmatig) verwerkt door de beheerders van het RIZIV.

Voor degenen die niet het maximaal mogelijke bedrag voor hun beroep haalden.

Wat moeten ze doen? Vooral controleren of de toegekende premie overeenstemt met het niveau van de prestaties in 2021.

  • Als dat het geval is, kunnen zij het besluit goedkeuren zodat de premie eerder zal ontvangen worden
  • Indien het niet overeenstemt met hun activiteitsniveau, bijvoorbeeld omdat een deel van de uitkeringen of een periode van arbeidsongeschiktheid niet in aanmerking is genomen, kunnen zij de beslissing aanvechten binnen 60 dagen na de mededeling ervan.

In beide gevallen kan Curalia zich met deze stap bezighouden als u ons een digitaal mandaat heeft verleend. Dit gratis mandaat is een waardevol hulpmiddel bij het verkrijgen van het premiebedrag waarop u recht heeft!

Meer dan 6800 zorgverleners hebben al een mandaat gegeven aan Curalia om hun RIZIV sociaal statuut te beheren! Sluit je bij hen aan!