Nieuw: vroedvrouwen hebben recht op het RIZIV Sociaal Statuut

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Wist u dat vroedvrouwen, zowel zelfstandigen als bedienden, vanaf prestatiejaar 2023 recht hebben op het RIZIV Sociaal Statuut? In 2024 wordt een niet-belastbaar bedrag van maar liefst € 593,44 uitbetaald.

Net als andere zorgverleners, moeten vroedvrouwen aan bepaalde voorwaarden voldoen (zoals geconventioneerd zijn en het behalen van een minimum van terugbetaalde prestaties door het ziekenfonds) en een Sociale Pensioenovereenkomst ondertekenen.

Curalia beheert de RIZIV-contracten van meer dan 13.000 zorgverleners en meer dan de helft van hen heeft ons een mandaat gegeven om hun RIZIV sociaal statuut te beheren. Sinds de digitalisering van de procedure in 2020 mist het RIZIV soms informatie over de prestaties van zorgverleners en dankzij het aan ons verleende mandaat zorgen wij ervoor dat het RIZIV al uw ontbrekende informatie ontvangt.

Wat stellen we voor?

We willen vroedvrouwen informeren zodat ze de premie krijgen waar ze recht op hebben! Als u vroedvrouw bent of vroedvrouwen in uw omgeving kent, vertel hen dan over ons en nodig hen uit om contact met ons op te nemen voor een gratis en vrijblijvende informatiesessie!

vroedvrouw