Kies voor meer dan alleen maar een Pensioencontract!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Als zorgverlener is het Vrij Aanvullend Pensioen van Curalia dé ideale spaaroplossing, zowel voor bedienden als zelfstandigen. Maar waarom vertrouwt u hiervoor het beste op Curalia? En op welk moment kunt u het beste storten?

Sowieso blijft storten op een aanvullend pensioencontract als zorgverlener fiscaal de interessantste oplossing. Van deze stortingen kunt u tot 54% belastingen recupereren. Geen enkel ander pensioencontract biedt een dergelijk fiscaal voordeel. Daarnaast kunt u ook genieten van volgende voordelen:

  • Een 2-in-1 oplossing voor uw RIZIV Sociaal Statuut en uw persoonlijke stortingen
  • Mogelijkheid om uw spaargeld te gebruiken voor een vastgoedproject aan beperkte kost en op flexibele wijze
  • Bijkomende waarborgen die u beschermen (werkonbekwaamheid, invaliditeit...)
  • Veiligheid en professionele bijstand van een verzekeringsmaatschappij met expertise
  • Fiscaal voordeel: aftrekbaar als beroepskosten
  • Instapkosten die behoren tot de laagste op de markt: 2,95%
sparen

Eenmaal u een aanvullend pensioencontract hebt afgesloten, rest natuurlijk de vraag wanneer u hier het beste op stort. Wel, veel mensen wachten tot op het einde van het jaar, maar verliezen daardoor eigenlijk een deel van hun fiscaal voordeel. De vuistregel is immers: hoe vroeger in het jaar u stort, hoe meer interest uw spaargeld geniet. Stort u bijvoorbeeld nog in september, dan geniet u 4 maanden extra interest. Dat kan de moeite zijn!

Daarnaast kan het voor u uw eigen financiële situatie interessant zijn om niet alles in één keer op het einde van het jaar te storten, en bijvoorbeeld meerdere stortingen te spreiden (maandelijks, trimesterieel). Zo voorkomt u onaangename verrassingen. Tenslotte garandeert een vroegere storting dat uw storting sowieso nog voor het jaar 2022 fiscaal aftrekbaar zal zijn. Sommige mensen storten te laat (bijvoorbeeld op de laatste dag van het jaar), waardoor een jaar belastingaftrek verloren gaat. Vermijd dit!

Surf naar deze pagina om vandaag nog een storting te verrichten op uw aanvullend pensioencontract!

Als u meer wenst te sparen, denk dan aan de andere spaarmogelijkheden die nog beschikbaar zijn. Gebruik hiervoor onze slimme module Optimum Pensioen.