Heeft u al nagedacht over een uitgebreide rechtsbijstandsverzekering?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Conflicten zijn een deel van ons persoonlijke en professionele leven. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Belgen de de afgelopen 5 jaar betrokken was bij een juridisch geschil (De Tijd). Een rechtsbijstandsverzekering is dus geen overbodige luxe, zowel voor bedrijven als consumenten. Hoog tijd dus om na te gaan of u wel over de nodige juridisch bescherming beschikt!

Essentiële verzekering

Geschillen kunnen uit tal van situaties ontstaan: u begaat een medische fout, er ontstaat een probleem met een contract, de bouw van uw praktijk leidt tot een bouwgeschil... Bij dergelijke situaties is het essentieel dat u over rechtsbijstand beschikt. Deze verdedigt uw rechten in geval van een juridisch conflict en probeert in de meeste gevallen een minnelijke regeling te bereiken (dmv juristen). Wanneer een gerechtelijke procedure niet uit te sluiten valt, zal uw rechtsbijstand de verdere kosten (advocaten en experten) ook vergoeden. Beeld u in dat u zelf voor deze kosten moet opdraaien? Better safe than sorry.

woning

Een voorbeeld van rechtsbijstand in de praktijk:
Schade aan uw huis – burgerlijk verhaal
Uw huis loopt schade op door constructiewerken van de buurman. Een grondverzakking en barsten in de muren brengen de stabiliteit van het gebouw in het gedrang. Uw verzekeraar vordert de integrale schade op de aansprakelijke aannemer.

Aanvullend vs standalone

Heel vaak nemen mensen een rechtsbijstandsverzekering als onderdeel vaneen beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dat is prima, maar het kan enkele problemen met zich meebrengen. Vaak weet men immers niet welk bedrag de rechtsbijstand dekt. Ook is de juridische dekking bij een klassieke polis vaak beperkt. Een laatste probleem kan belangenvermenging zijn. Bij een uitgebreide rechtsbijstandsverzekering vermijdt u deze problemen en geniet u verregaande juridische bescherming.

Aangepast aan uw situatie

Bij Curalia bieden we zorgverleners een uitgebreide rechtsbijstandverzekering aan, ook wel de ALL RISK-formule genoemd. Deze formule omvat een uitgebreide waaier aan waarborgen, gaande van Burgerlijke verhaal tot RIZIV rechtsbijstand en zelfs arbeidsrecht. Bovendien zijn de verzekerde bedragen een stuk hoger. Contacteer ons om de juiste formule te vinden voor uw persoonlijke of professionele situatie.

Lees op onze website meer over de details van de Rechtsbijstandverzekering en de toegevoegde voordelen.

Nog geen Rechtsbijstandverzekering onderschreven?