Gratis mandaat voor het beheer van uw RIZIV sociaal statuut

Deel
FacebookLinkedInInstagram
In 2020 kwam Curalia in meer dan 10% van de RIZIV-dossiers tussen waarvoor een mandaat gegeven werd. In totaal vertrouwden zo’n 6.500 zorgverleners Curalia reeds een digitaal mandaat toe voor het beheer en het verkrijgen van hun RIZIV sociaal statuut. En u?

Een mandaat maakt u het leven gemakkelijker! Enerzijds hoeft u uw hoofd niet te breken over administratieve dossiers en hebt u meer tijd voor uw patiënten, anderzijds kunt u er zeker van zijn dat u de RIZIV-premie ontvangt waar uw prestaties recht op geven.

Dit mandaat - en de follow-up die het mogelijk maakt - kost u geen enkele euro. Laat uw RIZIV sociaal statuut over aan een specialist. Elk z’n specialiteit!

De procedure voor 2021 is begonnen: wie volgt het beheer van uw dossier voor het RIZIV sociaal statuut op?

De gedigitaliseerde RIZIV-procedure maakt het voor een groot deel van de zorgverleners eenvoudiger o.a. omdat het RIZIV nu zelf gegevens verzamelt over hun prestaties van het jaar. De afgelopen 2 jaar hebben ons echter geleerd dat de gedigitaliseerde werkwijze van het RIZIV niet onfeilbaar is.

Soms moeten bepaalde gegevens aangevuld of gecorrigeerd worden in het dossier van de zorgverlener(s) in kwestie, bijvoorbeeld: prestaties van zelfstandigen niet-titularissen, jobstudenten, periodes arbeidsongeschiktheid, niet-opgenomen zwangerschapsverlof, en ga zo maar door. In dat geval moet u vertrouwd zijn met de wetgeving en het MyRIZIV-systeem.

Een mandaat geven = het werk uit handen geven

Door Curalia een elektronisch mandaat voor uw dossier van het RIZIV sociaal statuut te geven, zorgt u ervoor dat uw dossier correct wordt opgevolgd, begrepen en dat u de premie krijgt waarop uw prestaties recht geven.

Het mandaat dat u aan Curalia geeft, is hetzelfde als het mandaat dat u aan uw boekhouder geeft voor uw belastingaangifte. Wij kunnen de inhoud van uw dossier raadplegen en worden op de hoogte gebracht van alle wijzigingen die zich voordoen. Vervolgens analyseren wij deze informatie en geven ze aan u door.

Expertise en deskundigheid

Door onze deskundigheid op dit gebied - wij raadplegen honderden dossiers - sporen wij eventuele tekortkomingen of onregelmatigheden snel op.

Wij informeren u en, met uw medewerking, corrigeren/vervolledigen wij uw dossier.

Dankzij uw mandaat kunnen wij uw dossier verifiëren, aanvullen en verdedigen, zodat u de premie krijgt waar u recht op heeft terwijl u voor uw patiënten zorgt.

U hoeft Curalia slechts eenmalig een mandaat te geven. Dit hoeft niet elk jaar herhaald te worden.

Heeft u nog geen aanvullend pensioen contract bij Curalia?