Familiale verzekering: niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen, zelfs als u geen kinderen heeft!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
In tegenstelling tot de BA Autoverzekering voor motorrijtuigen (als u een auto bezit), is de Familiale verzekering (BA gezin) voor gezinnen niet verplicht. Als u echter iemand anders schade toebrengt, bent u wettelijk verplicht om hem of haar schadeloos te stellen.

Zoals u zult hebben begrepen, kan een familiale verzekering een grote hulp zijn, omdat deze de schade dekt die u, een lid van uw gezin of uw favoriete huisdier veroorzaakt aan derden of hun eigendom in de loop van uw privéleven. Het dekt zowel persoonlijk letsel als schade aan eigendommen.

Het is ook aan te raden om een Rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiervoor werken we samen met een aparte verzekeraar (DAS).

Niet alleen voor mensen met kinderen!

Ook als u alleen woont, raden we u ten zeerste aan om een BA Gezin af te sluiten, want als u eigenaar bent van onroerend goed, kunt u per ongeluk schade veroorzaken: een dakpan die tijdens een storm op een voorbijganger valt, een boom in uw tuin die op de auto van uw buurman valt of het raam van de salontafel dat per ongeluk wordt ingeslagen terwijl u bij vrienden op bezoek bent... Er is geen gebrek aan scenario's en ongelukken gebeuren snel, ze zijn meestal onvoorzien en u zult verplicht zijn om derden te compenseren voor een gebrek aan vooruitziendheid. 

Het is een bekend feit: wie breekt, betaalt!

Meer informatie?

Vraag een offerte aan voor uw familiale verzekering!

Bron: l’Echo

storm