Europese Mobiliteitsweek: moet ik een verzekering afsluiten voor mijn nieuwe vervoersmiddel?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
De afgelopen twintig jaar hebben veel steden en regio's deelgenomen aan de Europese Mobiliteitsweek.

Ook Curalia ondersteunt het gebruik van alternatieven voor de auto en moedigt duurzame mobiliteit aan.

Gedaan met files en verkeersopstoppingen... Elektrische fietsen, hoverboards en elektrische scooters hebben ons leven de laatste jaren veranderd!

Uw nieuwe vervoersmiddel kan echter wel ongewenste aandacht trekken, om nog maar te zwijgen van verkeersongevallen. Het is dus niet onverstandig om een verzekering te overwegen voor uw nieuwe ‘machine’.

Hoewel het niet verplicht is om uw elektrische fiets of scooter te verzekeren, wordt het wel sterk aanbevolen. In de eerste plaats omdat dit soort vervoersmiddelen duur is en dus makkelijk ten prooi kan vallen aan diefstal. In de tweede plaats kunnen in geval van defect de kosten van vervangingsonderdelen erg hoog kunnen oplopen.  Wist u dat uw brandverzekering u alleen tegen diefstal dekt indien uw fiets uit uw huis wordt gestolen? En bij een ongeval dekt uw burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering alleen schade aan derden.

Wij kunnen u enkel adviseren om u te beschermen tegen de schade die u zou kunnen lijden bij een ongeval (zoals een val met invaliditeit tot gevolg). Vergeet echter niet dat Curalia u zekerheid kan bieden met een fietsverzekering op maat.

Geïnteresseerd?! Ontdek onze oplossingen om uw elektrische fiets te verzekeren