Skip to main content

15 May 2020

Drie topplaatsen om jouw Staycation door te brengen

Aangezien een vakantie in het buitenland er dit jaar wellicht niet meer in zit, kunt u voor de gelegenheid ons eigen land beter leren kennen.

Een staycation, noemt men dat. Er zijn immers meer plekken dan de Ardennen waar u (een deeltje van) uw zomer kunt doorbrengen. Wij helpen u op weg met 3 topplekjes.

1.    Het warredal in Maaseikwarredal
In dit natuurpark in Maaseik, in de provincie Limburg, kunt u volledig tot rust komen in de natuur. Het concept is ‘back to nature’: in de cabines is er geen elektriciteit, wifi of andere technologie voorzien, maar moet u het doen met olielampen en kachels. Ideaal om de dagelijkse drukte te ontsnappen en samen te zijn met geliefden en familie.

2.    Mechelen
Genoemd door de Financial Times als ‘één van de 10 steden van de toekomst’ en strategisch gelegen tussen Antwerpen en Brussel: Mechelen lijkt op het eerste zicht niet zo speciaal, maar niets is minder waar. Zo kan u er de historische Sint-Romboutstoren uit de 15e eeuw bezoeken, visiuele meesterstukken van onder andere Brueghel en Rubens bezoeken in de Sint-Janskerk én een typische Gouden Carolus verorberen in één van de originele bars of remechelenstaurants op de historische stadsmarkt. U hebt kinderen? Geen probleem! Duik hen onder in de wetenschap in Technopolis of bring een bezoekje aan de Zoo van Planckendael. 

3.    LACS DE L’EAU D’HEURE
In dit beschermd natuurgebied met zo’n 600 ha waterpartijen, bossen en weilanden vinden jong en oud wat wils. Les Lacs de l’eau d’heure bevindt zich in het zuiden van de provincie Henegauwen en vormt de grootste merensite van België. Je hebt er tal van infrastructuren (zoals aquacentra en wellnessparks), maar je kunt er evengoed rustig fietsen, golfen en vissen. Logeren aan het rand van het meer of in één van de aangrenzende pittoreske dorpen? Wandelen op en door de stuwdammen van het meer (de zogenaamde ‘Skywalk’?) Geen probleem! Boek je vakantie in Les Lacs de l’eau d’heure!
 

Gerelateerd nieuws