Cybercriminaliteit: bent u het volgende slachtoffer?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Uit een meting bij Vlaamse bedrijven door Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) blijkt dat in 2021 zowat 1 op 10 bedrijven het slachtoffer werd van een cyberaanval*. Door de toenemende informatisering en de coronacrisis, waarbij erg veel online gewerkt wordt, zijn hackers meer dan ooit op actief op het internet. Bescherm uzelf en uw bedrijf tegen de gevolgen van een cyberaanval met de Cyber Protection verzekering van Curalia.

De standaard beveiligingsmethoden (virusscanner, firewall, back-ups …) worden steeds meer omzeild door deze gesofisticeerde aanvallen. Door de snelheid en deskundigheid waarmee hackers hun aanvallen aanpassen is 100% ‘hackproof’ zijn niet haalbaar. Veel bedrijven kiezen daarom voor een cyberverzekering omdat de gevolgen van een dergelijke aanval dikwijls resulteren in een onbeschikbaarheid van het IT-systeem. Dit duurt soms enkele uren, maar soms ook weken of zelfs maanden!



Curalia, in samenwerking met AXA, biedt sinds kort een dergelijke verzekering aan voor de apotheken: Cyber Protection.

computer virus

Cyber Protection biedt een gepast antwoord op de problematiek van cybercriminaliteit en cyberrisico’s in het algemeen. Deze unieke verzekering bestaat uit 5 specifieke dekkingen voor de cyberrisico’s die uw apotheek loopt. Zo geniet u bescherming

  • bij aantasting (verlies) van gegevens en programma’s,
  • bij schending van de bescherming van persoonsgegevens (belangrijk in het kader van de aankomende GDPR wetgeving),
  • bij poging tot cyberafpersing,
  • bij aansprakelijkheid t.o.v. derden,
  • tegen online reputatieschade (bv via Facebook).

Voor slechts € 0,77 per dag bent u al gedekt!

In optie kan een dekking van omzetverlies, veroorzaakt door de volledige of gedeeltelijke onbeschikbaarheid van het informaticasysteem van uw apotheekvestiging(en) genomen worden.

U wenst meer informatie? Aarzel niet contact met ons op te nemen via info@curalia.be of op 02/735.80.55.

* Bron: Datanews Knack