Beat the lockdown!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
5 tips om uw immuunsysteem in vorm te houden.

Het spreekt voor zich dat uw immuunsysteem in deze tijden van groot belang is tegen virussen, bacteriën of parasieten. Toch kunt u vervallen in ongezonde gewoontes tijdens de periode van lockdown, waardoor uw immuunsysteem niet optimaal functioneert. Met deze tips versterkt u uw natuurlijk schild:
Tip 1: Blijf bewegen
Blijven bewegen en sporten is niet evident in een periode waarin u geacht bent thuis te blijven én fitnesscentra gesloten zijn. Toch is de komst van de lente het ideale moment om uw sportschoenen aan te trekken en te gaan wandelen of lopen in de natuur. Bewegen zorgt er voor dat de verschillende lichaamsfuncties intact blijven en er voldoende stoffen doorheen uw bloedbaan getransporteerd worden.
Tip 2: eet vers, gevarieerd en gezond
De komst van de lente betekent dat er opnieuw heel wat verse groenten en fruit beschikbaar zijn. Deze zitten boordevol vitamine C, vezels en antioxidanten die bijdragen aan het immuunsysteem. Probeer ook uw alcoholgebruik te beperken en houd er een regelmatig en gevarieerd eetpatroon op na!
Tip 3: rust en slaap voldoende
Rust en slaap zijn cruciaal in het behouden van een goede weerstand. Tijdens rust- en slaapmomenten herstelt het lichaam van geleverde inspanningen.
Tip 4: drink genoeg
En daarmee bedoelen we niet per se alcohol! Om goed te functioneren, moet uw lichaam voldoende gehydrateerd blijven. Het doel is om elke dag 1,5 L water te drinken. Daarnaast zou groene thee het immuunsysteem stimuleren. En een glaasje wijn, dat mag af en toe natuurlijk ook!
Tip 5: zoek de zon op (maar blijf vooral in uw kot)
Af en toe naar buiten gaan om de zon op te zoeken is natuurlijk oké, maar het spreekt voor zich dat u hierbij de nodige sociale afstand bewaart. Het is bekend dat zonlicht helpt bij het aanmaken van vitamine D, dat op zijn beurt een positieve invloed heeft op immuniteit. Daarnaast zou uit onderzoek (gepubliceerd in de Scientific Reports) blijken dat lage niveaus van blauw licht (te vinden in zonnestralen), ervoor zorgen dat T-cellen sneller bewegen. Deze spelen een rol bij de werking van het immuunsysteem.


Bron: HLN – leefbewust.nu