Aansprakelijkheidsverzekering voor apothekers die in vaccinatiecentra werken

vaccinatie
De collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Curalia dekt de activiteit van apothekers in vaccinatiecentra als:

- Farmaceutisch expert

- Vaccinator indien deze activiteit wordt uitgeoefend onder de voorwaarden van het Koninklijk Besluit van 13 december 2020 (ad hoc opleiding, als aanvulling op en onder toezicht van een wettelijk gekwalificeerd persoon).

U bent momenteel werkzaam als apotheker (bediende of zelfstandige)?
Elke apotheker die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Curalia heeft afsloten en werkt onder het geregistreerde statuut voor dit contract (als bediende of zelfstandige), is gedekt zolang zijn activiteit in de vaccinatiecentra onder hetzelfde statuut wordt uitgeoefend.

U bent gepensioneerd apotheker met momenteel een professionele activiteit naast uw activiteit in het vaccinatiecentrum?
Een apotheker die zijn wettelijk pensioen geniet en die nog een beroepsactiviteit uitoefent buiten zijn betrokkenheid bij een vaccinatiecentrum, moet deze activiteit laten dekken door het afsluiten van een eigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering, aangepast aan het statuut (werknemer of zelfstandige) waaronder hij werkt.

U bent momenteel niet actief als apotheker en heeft ook geen andere professionele activiteit?
Ethias heeft een verzekering gecreƫerd die de gehele activiteit van de vaccinatiecentra in het algemeen dekt, met name voor de niet-medische risico's die met deze activiteit verband houden (beroepsaansprakelijkheid uitbating). Deze verzekering dekt ook de beroepsaansprakelijkheid van apothekers die als vrijwilliger in vaccinatiecentra werken en als vrijwilliger in hun onkosten vergoed worden, en die zelf geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering (meer) hebben, bijvoorbeeld omdat zij bij hun pensionering hun beroepsactiviteit hebben beƫindigd. Het is voldoende om op de lijst van vrijwilligers van het vaccinatiecentrum te staan om door deze verzekering gedekt te worden.

Meer info over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Klik hier om BA apotheker aan te vragen