5 tips om uw auto winterklaar te maken!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
De komende weken en maanden zullen een stukje kouder worden. Het wordt dus tijd dat u uw auto voorbereid op de winter. Hoe u dat doet, leest u in onze 5 tips.

1. Koop een speciaal deken of leg een stuk karton voor de voorruit zodat je ‘s morgens minder moet krabben. Gebruik geen krant. Een ruitontdooier maakt je raam ijsvrij. 
2. Dek je zijspiegels af met een plastic zak die je bevestigt met elastiekjes. Dat geeft je minder krabwerk!
3. Beveilig uw koelsysteem en ruitensproeier met een antivriesmiddel. Op die manier bent u beschermt tegen temperaturen van minimaal -30 graden
4. Je accu geeft je in de winter de meeste problemen. Maak dus geen korte ritjes (minder dan 30 min). Op die manier komt je accu niet op bedrijfstemperatuur en heeft deze nauwelijks tijd om bij te laden. Tip: geef je accu ochtendgymnastiek door je koplampen een drietal te minuten te laten branden voor je vertrekt. Zo warmt deze al op en zal er minder slijtage optreden
5. Vervang je zomerbanden door winterbanden. Deze bieden je veel meer grip en verkorten je remafstand aanzienlijk.


Heeft u schade door het winterse weer? Dan bent u verzekerd door uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid bij schade aan derden, bijvoorbeeld door een botsing met een andere chauffeur.
Hier kunt u uw schade digitaal aangeven.

Geef uw schade digitaal aan

Schade aan uw eigen voertuig wordt enkel terugbetaald als u een omniumverzekering hebt.

Klik hier voor meer informatie

(Bron: Touring, GVA)