Uw RIZIV sociaal statuut: weet u op welke premie u recht hebt voor 2019?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Sinds dit jaar is het verkrijgen van het RIZIV sociaal statuut gedigitaliseerd. Uitgangspunt is dat het RIZIV gegevens over de situatie en activiteiten van verpleegkundigen uit verschillende bronnen haalt (Kruispuntbank, pensioenregister, gegevens RIZIV-profiel, ...). Op basis daarvan bepaalt zij vervolgens het bedrag waarop elke verpleegkundigen recht heeft.

Eind oktober heeft het RIZIV nu een beslissing genomen over het al dan niet toekennen van het RIZIV sociaal statuut voor 2019 en dit voor een grote deel van de verpleegkundigen. Normaal gezien heeft ieder van hen deze beslissing per e-mail of per brief ontvangen. In het huidig stadium van de RIZIV procedure is het belangrijk als verpleegkundige om twee dingen te controleren nl. :

• dat ze de beslissing van het RIZIV hebben ontvangen (sommige brieven bereiken hun bestemming niet...) ;
• het bedrag dat hen werd toegekend.

Indien deze beslissing niet juist is of gebaseerd is op onjuiste/onvolledige informatie, moet deze binnen 60 dagen worden aangevochten. Als u deze niet binnen deze termijn betwist, verliest u het recht op deze premie die € 528,72 bedraagt voor een verpleegkundige.

Wij hebben vastgesteld dat in een aantal gevallen de berekening van de prestaties niet altijd correct was. Onder andere in volgende gevallen:

- Verpleegkundigen die in 2019 zijn overgestapt van zelfstandige in bijberoep naar zelfstandige in hoofdberoep;
- Een periode van arbeidsongeschiktheid (zwangerschapsverlof) die niet in overweging is genomen
- Verpleegkundigen die deeltijds werken met tussenkomst vanwege de mutualiteit (verminderde prestaties wegens medische redenen, …)

Alle zorgverleners kunnen voor vragen over hun dossier en hulp bij het indienen van bijvoorbeeld een betwisting, beroep doen op Curalia. Curalia is DE specialist op het gebied van RIZIV sociaal statuut en verdedigen de belangen van de zorgverleners. Neem contact op via info@curalia.be of op 02/735.80.55.