Uw RIZIV-premie 2019 en de nieuwe RIZIV-premies 2020

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Voor het RIZIV Sociaal Statuut 2019 heeft het RIZIV de betaling van de premie aan de meeste zelfstandig verpleegkundigen in hoofdberoep in orde gebracht.

De leden van Curalia voor wie de betaling werd gedaan, werden hiervan inmiddels per email van op de hoogte gebracht. 

Sinds vorig jaar is het verkrijgen van het RIZIV sociaal statuut gedigitaliseerd. Uitgangspunt is dat het RIZIV gegevens over de situatie en activiteiten van verpleegkundigen uit verschillende bronnen haalt (Kruispuntbank, pensioenregister, gegevens RIZIV-profiel, ...). Op basis daarvan bepaalt zij vervolgens het bedrag waarop elke verpleegkundige recht heeft. 
Tijdens de procedure moet nog worden nagegaan of de gegevens die door het RIZIV worden verzameld, volledig en juist zijn. 

Reden te meer om – indien u dit nog niet gedaan heeft – een mandaat te geven aan Curalia. Zo hebben we de mogelijkheid om uw dossier te raadplegen en u te informeren over ontwikkelingen en aandachtspunten. We kunnen ook bepaalde zaken voor u in orde maken om uw dossier vooruit te helpen en uw rechten te verdedigen.

Voor het jaar 2020 bedraagt de RIZIV-tussenkomst voor zelfstandig verpleegkundigen in hoofdberoep € 539,03. Om rekening te houden met de impact van Covid op de activiteit van logopedisten, worden de vereiste activiteitsdrempels voor 2020 met 25% verlaagd. Het bedrag dat door een zelfstandige verpleegkundige op aanvullende basis moet gefactureerd worden om het sociaal statuut 2020 te verkrijgen, bedraagt dus € 24.750.
Zelfstandig verpleegkundigen in bijberoep die in 2020 als zelfstandig verpleegkundige in hoofdberoep zijn gaan werken, hebben ook recht op het RIZIV-statuut.

Om deze premie te verkrijgen dient u over een RIZIV-contract (sociale pensioenovereenkomst) te beschikken.