Skip to main content

4 October 2019

Uw kind gaat op Erasmus: wat met de verzekering?

Misschien gaat uw kind dit academiejaar op Erasmus voor enkele maanden. Hoewel dit ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring wordt, is de kans op een ongeval in het buitenland niet onbestaande.

Leest u even mee welke verzekeringen u het beste afsluit voor uw kroost?

De verblijfplaats
Een kot/appartement in het buitenland vinden is vaak tricky, maar wordt nog complexer als er schade zou toegebracht worden aan de woonst. Toch hoeft u hier niet over te panikeren: de woonst is verzekerd onder uw eigen brandverzekering van thuis. 
Ongeval en schade
Bij een ongeval in Europees gebied zal uw familiale verzekering (BA Gezin) tussenkomen bij schade aan derden. Voorbeeld: uw zoon rijdt een voetganger aan met de fiets - uw dochter laat de camera van een Erasmusvriendin vallen. Opgelet: de eigen schade wordt niet gedekt door deze verzekering.
Medische kosten
Maar wat met schade aan uw zoon of dochter zelf? Dat brengt ons bij de medische kosten in het buitenland, die wellicht uw grootste zorg zijn. Kleine kosten worden normaal terugbetaald door uw ziekenfonds (mits een ziekteverzekeringkaart), maar bv. ziekenhuisopnames of consultaties bij een specialist worden slechts gedeeltelijk terugbetaald. 
Voor deze opnames dient uw hospitalisatieverzekering. Als u deze verzekering bij Curalia afgesloten hebt, is uw kind in alle Europese landen onbeperkt gedekt gedurende 6 maanden. 
Een andere optie is een speciale reisbijstandsverzekering ‘Long Trip’, die speciaal gemaakt is voor Erasmusstudenten. Die verzekert onder andere:

  • Tot €750.000 aan terugbetalen van gemaakte medische kosten binnen Europa

  • Bijstand in geval van ziekte, ongeval, natuurrampen, etc

  • Repatriëring én terugvlucht naar de oorspronkelijke bestemming

Afhankelijk van uw situatie, kunnen wij bepalen welk product het interessantst is voor u. Bel ons op 02/735.80.55 of mail naar info@curalia.be
Rechtsbijstand  
Een handige extra bovenop deze verzekeringen is een rechtsbijstandsverzekering. Stel je voor dat uw kind in een ongeval/conflict belandt en dit een juridisch staartje krijgt. Dergelijke situaties kunnen in vreemde landen extra ongemakkelijk en duur zijn. Met een rechtsbijstandverzekering kan uw zoon of dochter rekenen op constante juridische bijstand van een onafhankelijk expert, vergoeding van de juridische kosten en een minnelijke schikking.

Gerelateerd nieuws