U zorgt voor uw patiënten, wij zorgen voor uw RIZIV Sociaal Statuut

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Voor een check-up van uw verwarming laat u een loodgieter komen. Voor het herstel van uw auto gaat u naar een erkende garage. Het is dan ook logisch dat u voor het beheer van het RIZIV Sociaal Statuut beroep doet op een expert. Door het toekennen van een gratis mandaat doet u beroep op een expert die ervoor zorgt dat u, zorgverlener, de premie van het RIZIV Sociaal Statuut ontvangt waar uw prestaties recht op geven.

Door jarenlange expertise is het opvolgen van de RIZIV-procedure één van de sterke punten van Curalia. Anno 2023 beheerde Curalia 12.758 contracten. Op 8.269 van deze contracten voerde het RIZIV in 2023 een storting uit. In 805 van de gevallen kwam Curalia tussen om ervoor te zorgen dat de zorgverlener in kwestie na een verkeerde evaluatie van het RIZIV alsnog de premie ontving waar zijn of haar prestaties recht op gaven.

Maar hoe ontvangt u deze premie nu precies? Wij leggen het u stap per stap uit.

Stap 1: Het afsluiten van een Sociale Pensioenovereenkomst

De eerste voorwaarde om de premie van het RIZIV Sociaal Statuut te kunnen ontvangen, is het hebben van een Sociale Pensioenovereenkomst. Bij Curalia noemen we dit een RIZIV-contract. Dat is een 2-in-1-contract waarop u zowel de premies van het RIZIV als eigen persoonlijke stortingen voor de opbouw van uw Aanvullend Pensioen kunt doen. Gemakkelijker kan niet!

Om zo’n Sociale Pensioenovereenkomst af te sluiten, vult u dit document in en stuurt u het ondertekend terug op naar info@curalia.be.

contract

Stap 2: Voldoen aan de voorwaarden van het RIZIV en voldoende prestaties behalen

  • Iedere zorgverlener mag de RIZIV-conventie niet weigeren voor het desbetreffende jaar. De voorwaarden van deze conventie zijn voor iedere zorgverlener anders. Klik hieronder op uw beroep om de specifieke voorwaarden terug te vinden op de website van het RIZIV.
  • Iedere zorgverlener moet een specifiek aantal prestaties leveren om recht te hebben op een premie van het RIZIV. De verschillende activiteitsdrempels en/of prestaties vindt u hieronder wederom terug.

Voorwaarden voor apothekers

Voorwaarden voor kinesitherapeuten

Voorwaarden voor artsen

Voorwaarden voor tandartsen

Voorwaarden voor logopedisten

Voorwaarden voor Vroedvrouwen

Voorwaarden voor Verpleegkundigen

Stap 3: Het geven van een mandaat

Sinds de digitalisering van de RIZIV-procedure verzamelt het RIZIV automatisch de informatie die ze voor uw dossier nodig heeft. Maar dit systeem is niet onfeilbaar: elk jaar ontdekken wij heel wat dossiers van zorgverleners waar het RIZIV een foutieve evaluatie gegeven heeft.

Daarom kunt u maar beter een expert aan uw zijde hebben die erover waakt of u de RIZIV-premie ontvangt waar uw prestaties recht op geven. Dankzij een mandaat kunnen wij uw dossier opvolgen, controleren en vervolledigen, zodat u de premie kunt krijgen waarop uw prestaties recht geven terwijl u zich aan uw patiënten wijdt. Dit mandaat is volledig gratis en hoeft slechts één keer afgesloten te worden.

Bekijk deze video om stap per stap een mandaat voor Curalia in te stellen op CSAM 

computer

Samengevat: waarom het beheer van uw RIZIV Sociaal Statuut aan Curalia toevertrouwen?

Hier zijn 4 goede redenen om ons het beheer van uw RIZIV Sociaal statuut toe te vertrouwen:

  • Begeleiding door een expert die toegang heeft tot uw dossier als u ons een mandaat hebt gegeven
  • Opvolging van de verschillende fasen van de procedure
  • Regelmatige communicatie zodat u geen stap mist
  • Volledige dienstverlening: bijstand en verdediging van uw dossier tijdens de gehele procedure

Vereenvoudig uw leven door Curalia vandaag nog een digitaal mandaat toe te kennen en vertrouw het beheer van uw RIZIV-statuut toe aan een expert!

Voorbeeld uit de praktijk:

Luc is een zelfstandige kinesitherapeut en heeft een RIZIV-contract afgesloten bij maatschappij X. 

Voor de RIZIV-premie van 2021 ontving hij een mail van het RIZIV dat zijn prestaties hem geen recht gaven op de maximale RIZIV-premie. Maatschappij X heeft Luc hierover nooit gecontacteerd, dus Luc dacht dat het RIZIV de correcte evaluatie voor zijn dossier gemaakt had. Enkele maanden later verneemt Luc uit een gesprek met een collega dat hij wel recht had op de maximale RIZIV-premie voor 2021, maar nog aanvullende informatie in verband met zijn prestaties naar het RIZIV moest sturen. 

Daarop beslist Luc om contact op te nemen met een dossierbeheerder van Curalia. Na een kort gesprek sluit Luc een Sociale Pensioenovereenkomst af bij Curalia. Bovendien geeft hij Curalia een mandaat, waardoor de dossierbeheerder in kwestie zijn dossier kan inkijken. Voor de RIZIV-procedure van 2022 contacteert Curalia Luc na een foutieve evaluatie om aanvullende informatie in verband met zijn prestaties door te geven. Hierdoor ontvangt Luc de maximale RIZIV-premie van € 3.165,07 voor zijn prestaties als kinesitherapeut in 2022 op zijn Sociale Pensioenovereenkomst van Curalia.