"Recht om vergeten te worden" uitgebreid naar verzekering Gewaarborgd Inkomen

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, heeft aangekondigd dat het het “recht om vergeten te worden” vanaf februari 2022 van toepassing wordt op het Gewaarborgd Inkomen.

Dat betekent dat ex-kankerpatiënten in de toekomst probleemloos en zonder extra kosten een dergelijke verzekering zullen kunnen afsluiten.

In het verleden werden ex-kankerpatiënten vaak geweigerd door verzekeraars om een polis Gewaarborgd Inkomen af te sluiten of moesten ze torenhoge premies betalen. Zeker zelfstandigen, van wie het vangnet voor een gewaarborgd loon erg beperkt is, kwamen hierdoor vaak in financiële problemen.

Vorig jaar kaartte ‘Kom Op Tegen Kanker’ de problematiek aan en ging met Assuralia in overleg. Met resultaat dus, want vanaf februari 2022 zullen ex-kankerpatiënten zich kunnen beroepen op “het recht om vergeten te worden” voor het afsluiten van een verzekering Gewaarborgd Inkomen. Concreet betekent dat dat een verzekeraar een ex-patiënt vanaf 10 jaar na een succesvolle behandeling niet meer mag weigeren. Voor sommige soorten kanker bestaat zelfs een kortere termijn. Eerder werd “het recht om vergeten te worden” al goedgekeurd voor de Schuldsaldoverzekering. 

Bron: assuralia