Raadpleeg uw Curalia-contracten en persoonlijke documenten nu via itsme!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Vanaf heden is het mogelijk om via itsme uw klantgegevens, contracten en documenten op te vragen op MyCuralia. Dat is snel, gebruiksvriendelijk en eenvoudiger dan het oude systeem dat gelinkt was aan de elektronische identiteitskaart. Ondertussen heeft u wellicht al de gewoonte om itsme te gebruiken voor tal van andere diensten.
De itsme-procedure is beschikbaar voor alle klanten van Curalia.

Hoe gaat de verificatie via itsme in z’n werk?

Situatie n°1: u heeft al een volledige identificatie met eID doorlopen.
In dit geval is het erg eenvoudig: itsme geeft u directe toegang tot uw persoonlijke MyCuralia-inhoud op https://my.curalia.be

Situatie n°2: u heeft nog geen MyCuralia-account
mycuralia Surf naar deze link en kies 'Sign up with itsme'.
Eerst volgt u de procedure waarvoor u tweemaal itsme moet gebruiken. Daarna wordt u naar een inschrijvingsformulier geleid waar uw persoonlijke gegevens waarover wij beschikken, worden opgenomen.
U heeft de mogelijkheid om deze aan te vullen/aan te passen.
Bevestig de aanmaak van uw account. Vervolgens krijgt u een bevestigingsmail toegestuurd. Klik op de link in deze mail... en voilà: u bevindt zich op uw MyCuralia-klantenplatform. Vanaf nu kunt u via itsme inloggen op MyCuralia.

Situatie n°3: u heeft al een MyCuralia-account, maar heeft de identiteitsverificatie nog niet doorlopen

mycuralia

Surf naar https://my.curalia.be

Klik daarna op één van de icoontjes met een sleuteltje naast. U komt op een pagina   terecht waar u kunt kiezen voor een verificatie via itsme of eID.

Volg de procedure via itsme, waarna uw account volledig geïdentificeerd wordt. Vanaf nu kan u zich simpelweg via itsme inloggen op MyCuralia.
 

 

 


Wat vindt u op uw MyCuralia-account? 

Op MyCuralia herkent u de beveiligde zones met gepersonaliseerde inhoud dankzij het sleuteltje naast het icoon: uw persoonlijke gegevens, uw contracten en documenten. Nadat u bent ingelogd, kunt u al uw gegevens raadplegen waar en wanneer u maar wilt, op laptop, smartphone of tablet.

mycuraliaKlantgegevens:
De klantgegevens omvatten uw gegevens zoals die door ons zijn gekend. Breng ons op de hoogte van eventuele wijzigingen hierin, zodat onze dienstverlening aan uw persoonlijke situatie aangepast blijft.

mycuraliaContracten:
U hebt ook de mogelijkheid om uw contracten, of deze van uw vennootschap, te raadplegen, of het nu gaat om verzekerings- of pensioencontracten. Op uw pensioencontracten kunt u alle gegevens terugvinden en bijvoorbeeld het bedrag van de door u, door uw vennootschap of door het RIZIV betaalde premies in 2021 en 2022, zien. Nadat u hebt berekend hoeveel u fiscaal kunt aftrekken, vindt u er ook de nodige informatie (rekeningnummer, gestructureerde mededeling) om uw betaling uit te voeren.

mycuraliaDocumenten:
Wanneer u uw belastingaangifte invult, hoeft u niet langer te wachten om een duplicaat van uw fiscale attesten te krijgen: het is beschikbaar in de rubriek Documenten van MyCuralia, net als de jaarlijkse bijvoegsels, waarop u het reeds gespaarde bedrag vindt.


Maar ook nog…

Op het niet-beveiligde deel van MyCuralia vindt u interessante en nuttige hulpmiddelen in het kader van pensioen(opbouw) en verzekeringen terug, alsook wetenschappelijke en administratieve informatie over uw beroep. Pas afgestudeerde zorgverleners vinden er ook nuttige links om hen op weg te helpen in hun beroepsleven. Daarnaast kunt u er ook CuraBase raadplegen, de grootste online geneesmiddelendatabank van België.
En last but not least: via het MyCuralia-platform kunt u zich ook inschrijven voor allerhande webinars.