MyCuralia: uw persoonlijke ruimte bij Curalia

Deel
FacebookLinkedInInstagram
We bevinden ons steeds meer in een digitale wereld. Ook Curalia digitaliseert.

Het doel is om u, lid van Curalia, wanneer u maar wilt, toegang te geven tot informatie over uw pensioen- en verzekeringsdossiers.

Daarom hebben we MyCuralia gecreëerd: uw persoonlijke ruimte toegankelijk via onze website curalia.be.

Wat kunt u raadplegen op MyCuralia?
Vandaag kunt u daar al een hele reeks gegevens raadplegen. En dit zal zich uitbreiden naarmate er nieuwe functies worden toegevoegd.

+ Uw gegevens
Dit is de informatie die we over u hebben. Het is belangrijk dat deze gegevens correct zijn, omdat ze de antwoorden op uw vragen bepalen en door ons worden gebruikt om u oplossingen te bieden die zijn aangepast aan uw situatie. Als u als werknemer bij ons bent ingeschreven terwijl u als zelfstandige werkt of omgekeerd, worden uw verzekeringsbehoeften (beroepsaansprakelijkheid, gewaarborgd inkomen,...) of pensioenbehoeften niet correct ingeschat.

E-mail: dit is een gegeven dat steeds belangrijker wordt. Controleer of het door ons geregistreerde e-mailadres het juiste is. Anders is het mogelijk dat u de informatie over uw dossier niet ontvangt. 

Indien u vaststelt dat de door ons opgeslagen gegevens niet meer juist zijn, laat het ons dan per e-mail weten. Binnenkort heeft u de mogelijkheid om zelf een aantal gegevens te wijzigen.

+ Uw contracten
U vindt er ook een lijst van uw contracten – zowel pensioen- als verzekeringscontracten – en hun basisgegevens.
Voor uw pensioencontracten kunt u zelfs het bedrag van de betaalde premies in 2020 en 2021 zien, hetzij door u, hetzij, in het kader van het sociaal statuut, door het RIZIV.

+ Uw documenten
Voor het luikje pensioen vindt u op MyCuralia de fiscale attesten en jaarlijkse bijvoegsels sinds 2016. Deze documenten kunnen worden geraadpleegd of gedownload. Voor 2021 moet u nog een beetje geduld hebben: de fiscale attesten voor de betaalde premies zullen over enkele weken beschikbaar zijn en de bijvoegsels op 31 december 2020 zullen, zoals gebruikelijk, na de Algemene Vergadering eind April beschikbaar zijn.

+ Calculatoren
Op MyCuralia zijn er een aantal calculatoren beschikbaar die u kunnen bij helpen bij financiële berekeningen bij pensioen en verzekeringen. Deze zijn heel gebruiksvriendelijk en handig! Zo kunt u volgende zaken berekenen:

-    Uw aanvullend pensioen 
-    De maximale bijdrage voor een storting op uw Aanvullend Pensioencontract 
-    Het fiscaal voordeel bij sparen op een Aanvullend Pensioencontract
-    Uw brandverzekering

Hoe toegang krijgen tot MyCuralia?
U heeft een tijdje geleden een e-mail van ons ontvangen met daarin een link om u in te schrijven. Indien u deze e-mail niet meer kunt terugvinden, surf dan rechtstreeks naar https://my.curalia.be/register-choose. U ontvangt dan een nieuwe e-mail met login. 

Indien u na deze vraag geen registratielink ontvangt contacteert u best Curalia via info@curalia.be, of de chat die u rechts onderaan de website van Curalia alsook op MyCuralia ziet staan.