MyCuralia: the place to be om uw vervaldagberichten en fiscale attesten terug te vinden

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Digitaliseren staat bij Curalia gelijk aan de zaken vergemakkelijken voor u als klant. Uw fiscale attesten en vervaldagberichten zijn voortaan beschikbaar op uw beveiligde MyCuralia-ruimte onder de rubriek 'documenten'.

Voordelen :

  • U ontvangt deze documenten sneller en betrouwbaarder dan per post
  • Ondanks het energieverbruik voor elektronische communicatie is de milieubalans gunstiger
  • Deze documenten zijn permanent beschikbaar, dus u hoeft niet langer om een duplicaat te vragen omdat u niet meer weet waar het document is dat u ontvangen heeft
  • Deze documenten zijn al in de digitale vorm die voor uw belastingaangifte wordt gebruikt.

Inloggen op MyCuralia is eenvoudig via Itsme, of via uw toegangscode als u die heeft aangevraagd, vanaf elk apparaat: computer, smartphone, tablet, waar en wanneer u maar wilt!

In de rubriek "Documenten" van MyCuralia kunt u ook documenten uploaden die onmiddellijk aan uw Curalia-dossier worden toegevoegd.

Dit is al het geval voor:

  • een kopie van uw identiteitskaart
  • de activiteitsverklaring voor het RIZIV-statuut
  • het getuigschrift voor arbeidsongeschiktheid voor het RIZIV-statuut

Klik op 'document downloaden' om deze documenten te downloaden.

Wat kunt u verder allemaal doen met uw MyCuralia-account?

Op MyCuralia herkent u de beveiligde zones met gepersonaliseerde inhoud dankzij het sleuteltje naast de iconen 'Mijn klantgegevens, Mijn contracten, Mijn documenten'. Nadat u bent ingelogd via Itsme bijv., kunt u al uw gegevens raadplegen. De gegevens op uw MyCuralia-account zijn gekoppeld aan die van onze database. Naast het gedeelte "Mijn documenten" bevat het beveiligde gedeelte van MyCuralia nog twee andere gedeelten:

Mijn klantgegevens:

De klantgegevens omvatten uw gegevens, of het nu gaat om uw persoonlijke dossier of dat van uw bedrijf, zoals die naar ons gecommuniceerd zijn. Indien één van deze elementen veranderd zijn, gelieve ons dan op de hoogte te brengen zodat onze diensten aan uw actuele persoonlijke situatie aangepast blijven.

Mijn contracten:

U hebt ook de mogelijkheid om uw contracten, of deze van uw vennootschap, te raadplegen, of het nu gaat om verzekerings- of pensioencontracten. Op uw pensioencontracten kunt u alle gegevens terugvinden en bijvoorbeeld het bedrag van de door u, door uw vennootschap of door het RIZIV betaalde premies in 2022 en 2023, zien. Let op: voor het RIZIV is dit het jaar waarin het RIZIV gestort heeft, niet het jaar van de prestaties. Nadat u hebt berekend hoeveel u fiscaal kunt aftrekken, vindt u er ook de nodige informatie (rekeningnummer, gestructureerde mededeling) om uw storting uit te voeren op uw verschillende pensioencontracten.

 

mycuralia

mycuralia