Skip to main content

21 February 2020

Kan ik mijn aanvullend pensioen opnemen voor ik op pensioen ga?

Ja, dat is mogelijk, maar het is niet de gebruikelijke procedure. Sinds 2016 is de uitbetaling van het aanvullend pensioen gekoppeld aan het wettelijk (rust)pensioen. Dat betekent dat wanneer u op (vervroegd) pensioen gaat, uw aanvullend pensioen automatisch wordt uitbetaald.

In een aantal gevallen is het echter mogelijk om uw aanvullend pensioen op te nemen voor u op pensioen gaat:
-  Wanneer u de wettelijke pensioenleeftijd bereikt, maar ervoor kiest om nog verder te werken, kan u uw aanvullend pensioen opnemen, ook indien u uw wettelijk pensioen niet opvraagt.
-  Wanneer u voldoet aan de voorwaarden voor vervroegd pensioen, maar ervoor kiest om nog verder te werken, kan u er op dat moment ook voor kiezen om uw aanvullend pensioen op te nemen
-  Als u geboren bent voor 1962, kan op uw verzoek een uitbetaling plaatsvinden indien het contract dit voorziet:
      o    Als u geboren werd in 1958 werd of vroeger, dan mag het aanvullend pensioen uitbetaald worden op uw 60ste voor zover het pensioenreglement dit toelaat. 
      o    Als u geboren werd in 1959, dan mag het aanvullend pensioen uitbetaald worden op uw 61ste voor zover het pensioenreglement dit toelaat.
      o    Als u geboren werd in 1960, dan mag het aanvullend pensioen uitbetaald worden op uw 62ste voor zover het pensioenreglement dit toelaat.
      o    Als u geboren werd in 1961, dan mag het aanvullend pensioen uitbetaald worden op uw 63ste voor zover het pensioenreglement dit toelaat.
 

BRON: FSMA
 

Gerelateerd nieuws