Ik heb de wettelijke pensioenleeftijd bereikt als zorgverlener: wat nu?

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Of u na het bereiken van de wettelijke pensioenleeftijd ervoor kiest om uw activiteiten als zorgverlener voort te zetten of te genieten van een welverdiende rust, Curalia blijft u ondersteunen.

Het conventievoordeel van het RIZIV

Vanaf het jaar waarin u uw wettelijk pensioen opneemt, kan de RIZIV-premie niet meer op uw RIZIV-contract gestort worden. Als u blijft werken als geconventioneerde zorgverlener, kunt u nog steeds een premie ontvangen in het kader van het RIZIV-statuut. Deze premie zal niet meer op uw RIZIV-contract gestort worden, maar rechtstreeks op uw bankrekening. Het gaat hier om het conventievoordeel.

Opgelet:

Het is het noodzakelijk om een bankrekeningnummer te vermelden in de rubriek "Administratieve gegevens" op ProGezondheid.be (vroeger MyRIZIV). De aanduiding van deze bankrekening is het beginpunt van de procedure. Als er geen bankrekening is geregistreerd in uw dossier, ontvangt u zeker geen premie.

progezondheid

Laat uw uitgekeerde pensioenkapitaal verder renderen

Op het moment van uw wettelijk pensioen zult u het kapitaal dat u in contracten van tweede pensioenpijler heeft opgebouwd (VAPZ, Pensioensparen…) uitgekeerd krijgen. Op dat moment kunt u ervoor kiezen om (een deel) van uw uitgekeerde spaargeld opnieuw te investeren in een levensverzekering van type tak 23. Bij Curalia noemt dat product Invest 23, onderschreven door Baloise en gekoppeld aan beleggingsfondsen beheerd door 's werelds grootste vermogensbeheerders: BlackRock en Baloise Asset Management.

Het is de ideale mogelijkheid om uw spaargeld verder te laten groeien, rekening houdend met uw financiële situatie en risicobereidheid. Bij ons kunt u verstandig en winstgevend beleggen, perfect afgestemd op uw behoeften en doelstellingen.

Ook voor alle verzekeringen blijft Curalia tot uw dienst!

Als u ook na het bereiken van de wettelijke pensioenleeftijd als zorgverlener aan de slag blijft, blijft u zeker en vast uw Beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebben. 

En als u eindelijk die reis gaat maken waar u altijd al van gedroomd hebt, vergeet dan niet een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Hiervoor, net als voor al het andere (autoverzekering, brandverzekering, enz.), biedt Curalia u oplossingen.

Iedere situatie is anders. Heeft u vragen over uw traject, zelf na het bereiken van de wettelijke pensioenleeftijd? Onze raadgevers staan voor u klaar.

aanvullend pensioen