"Ik ga op reis en neem mee..."

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Vakantie is een moment om u volledig los te koppelen van het dagelijkse leven... Maar geen reden om enkele simpele principes te vergeten die u in staat stellen verantwoordelijk te blijven...

Hoe reist u deze zomer?

U zult het met ons eens zijn: voor uw volgende vakantie is het aangewezen om de natuur te respecteren. U kunt zich de vraag stellen: ontsnappen uit eigen land of toch maar een staycation? Vliegtuig, trein of auto? Het verlangen om te reizen weegt zwaarder dan de prijs van brandstof, en het is niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken als u, zoals ons, een fan bent van duurzame vakanties.

Om u te helpen, geven we u enkele tips om duurzaam te reizen deze zomer:

  • Kies voor een ‘groene’ bestemming en een ecovriendelijk vervoermiddel: kies voor een vakantie in een buurland zoals Frankrijk, waardoor u uw bestemming per trein kunt bereiken. In vergelijking met het vliegtuig en de auto is de trein het milieuvriendelijkste vervoermiddel. Deze stoot tot 50 keer minder CO2 uit dan de auto en 80 keer minder dan het vliegtuig.
    Of waarom geen fietsvakantie? Frankrijk ligt vol met bestemmingen die zowel gevarieerd als avontuurlijk zijn, denk er maar eens over na!
reisverzekering
  • Vermijd plastic voor eenmalig gebruik: tijdens uw vakantie zult u waarschijnlijk de drang niet kunnen weerstaan om een picknick of een wandeling in de natuur te doen. Vergeet hierbij plastic en kies voor duurzame, niet-vervuilende materialen. Draag uw spullen in een stoffen tas en kies voor een waterfles die u naar hartelust kunt vullen en waarmee u de hele dag gehydrateerd blijft.  Het voordeel van een waterfles is dat u deze tijdens en na de vakantie kunt hergebruiken!
  • Kies voor een niet-vervuilende zonnebrandcrème: zonnebrandcrème beschermt onze huid tegen zonnestralen, maar sommige bestanddelen ervan beschadigen de riffen en kunnen verbleking van het koraal veroorzaken doordat ze binnendringen in levende organismen zoals koralen en vissen. Ons advies: kies zonnefilters op minerale basis. Ze zijn natuurlijker en weerkaatsen de zonnestralen als een spiegel.
  • Consumeer lokaal en duurzaam: toerisme is voor veel regio's een economische basis. Vermijd het kopen van merkproducten of geïmporteerde producten en ontdek lokale producten en specialiteiten.
  • Reis via een verantwoord reisbureau: als u een liefhebber bent van georganiseerde reizen, wist u dan dat sommige reisbureaus gespecialiseerd zijn in verantwoord toerisme? Zij bieden u uitstapjes die buiten de gebaande paden liggen en besteden bijzondere aandacht aan de betrekkingen met de plaatselijke bevolking.

Zoek het uit voor u vertrekt!

Welke verzekering moet ik afsluiten voordat ik op vakantie ga? Wat dekt de verplichte ziekteverzekering in geval van behandeling in het buitenland? Welk type bijstand moet ik nemen om dit te dekken? Deze vragen liggen niet voor de hand en wij zullen ze met plezier beantwoorden!

Surf verder op onze website of stel uw vragen via info@curalia.be