Skip to main content

17 May 2019

Hoe lang heb ik een omniumverzekering nodig?

Naast de verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid sluiten heel wat mensen een omniumverzekering af voor hun wagen. In tegenstelling tot de BA, die schade aan derden vergoedt, dekt de omniumverzekeringen schade aan de eigen wagen. Maar hoe lang hebt u een omniumverzekering voor uw wagen eigenlijk nodig?

Veel mensen sluiten enkel tijdens de eerste jaren na aankoop een grote omniumverzekering af. In tegenstelling tot de mini omnium dekt deze schade aan het eigen voertuig door onder andere aanrijding, ongeval of bij het tanken van verkeerde brandstof. De mini omnium daarentegen beschermt u enkel tegen schade door brand of ontploffing, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurrampen en aanrijding met dieren. Bij het afsluiten van een grote omniumverzekering voor een nieuwe wagen krijgt u bovendien gedurende de eerste drie jaar de volledige waarde van uw auto terug indien u totaal verlies heeft. Het is dus ten sterkste aan te raden om tijdens deze periode een grote omniumverzekering af te sluiten, zeker als u een lening hebt afgesloten!

En daarna? Wel, zelfs dan blijft het interessant om een grote omnium te behouden. Curalia blijft immers de volledige herstellingskosten voor schade aan uw wagen terugbetalen, ook wanneer u deze zelf veroorzaakte. Bovendien biedt Curalia u bij een grote omnium gratis assistance in België en tot 30 km buiten de landsgrenzen bij ongeval, brand, diefstal, vandalisme of onweer. Dat omvat onder andere gratis sleping van het voertuig, het thuisbrengen van de passagiers en een gratis vervangwagen voor 7 dagen. Interesse? Klik hier om een offerte aan te vragen. U kunt ons ook bellen op 02/735.80.55 of mailen naar info@curalia.be
 

Gerelateerd nieuws