Het sneeuwt! Pas uw auto en rijstijl aan!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
De winter heeft zich ondertussen goed laten voelen. De temperaturen dalen, uw voorruit is regelmatig beslagen, soms bevroren, het regent regelmatig, en zelfs sneeuw staat op het programma. Deze winterse temperaturen maken onze wegen gladder en gevaarlijker.

Als je dat nog niet hebt gedaan, is het hoog tijd om winterbanden te monteren. Die zijn speciaal ontworpen voor winterse omstandigheden en vergemakkelijken de controle over uw voertuig op natte of besneeuwde wegen. Het is aan te raden uw winterbanden te monteren zodra de temperatuur onder de 7 ° C zakt.

Terwijl het rubber van zomerbanden bij lage temperaturen hard wordt en daardoor optimale grip verliest, is de samenstelling van het rubber van winterbanden anders en zorgt voor een betere wegligging. Ze hebben ook een andere sculptuur, waardoor ze het water beter kunnen verspreiden. Bovendien hebben winterbanden lamellen of fijne inkepingen op het oppervlak van de band waardoor de band zich aan een besneeuwd oppervlak kan hechten.

Winterbanden in combinatie met een aangepaste rijstijl geven u meer grip en dus minder slip.
Meer grip en kortere remafstanden zijn daarom de sterke punten van winterbanden en verminderen de kans op ongevallen aanzienlijk.

Goed om te weten: winterbanden zijn niet verplicht in België, maar in winterse omstandigheden garanderen ze wel uw veiligheid.

Ongecontroleerde slip, bevroren slot,… is uw voertuig goed verzekerd bij een winterprobleem? Heeft u de juiste autoverzekering?

Denk bij het begin van het jaar na over uw verzekeringsbehoeften en bespreek deze met raadgever in uw regio. Contacteer ons via info@curalia.be of bel naar 02/735.80.55