Het Aanvullend Pensioencontract van Curalia: uw must-have!

Deel
FacebookLinkedInInstagram

Om uw pensioen zo goed mogelijk voor te bereiden, is het van vitaal belang om zo snel mogelijk te beginnen met sparen! De inflatie blijft en om uw levensstandaard te behouden als u met pensioen gaat, is een aanvullend pensioen essentieel. Het is een aanvulling op uw wettelijk pensioen, dat te laag is om een vervangingsinkomen te bieden dat aan uw behoeften voldoet.

Door bij Curalia een Aanvullend Pensioencontract af te sluiten met solidariteit en persoonlijke stortingen te doen, of u nu bediende of zelfstandige bent, profiteert u van een aantal voordelen, zoals:

  • De mogelijkheid om een groot deel van uw spaargeld te gebruiken om de aankoop of renovatie van een woning in de Europese Unie te financieren. Dit vervangt of vergemakkelijkt het lenen bij uw bank, tegen aantrekkelijke financiële voorwaarden en met een minimum aan administratieve rompslomp.
  • Een 2-in-1 oplossing voor uw RIZIV-statuut en uw persoonlijke stortingen
  • Aanvullende dekkingen om u te beschermen in geval van arbeidsongeschiktheid, invaliditeit, enz.
  • Een fiscaal voordeel tot 54% dankzij de aftrek van uw spaargeld als sociale bijdragen (zelfstandigen) of niet-weerhouden sociale bijdragen (werknemers) 
  • Vandaag een fiscaal voordeel om morgen uw levensstandaard te behouden
  • Instapkosten die behoren tot de laagste op de markt: 2,95%
  • Geen beheerskosten
  • Persoonlijk advies van uw regionale raadgever om uw spaargeld fiscaal te optimaliseren

En last but not least: 1,50% NETTO toegekend op uw gestorte premies sinds 1 mei 2023 om rekening te houden met de stijging van de rentevoeten in de afgelopen maanden.

Welk bedrag kunt u aftrekken van deze rentevoet en dus uw voordeel mee doen?

Het absolute maximumbedrag in 2023 is € 4.440,43, maar het bedrag dat u kunt aftrekken hangt af van uw inkomen.

Bereken het maximale aftrekbare bedrag met onze rekenmodule.

U kunt het bedrag dat u wilt sparen in één keer storten of uw stortingen spreiden door middel van een doorlopende opdracht via pc-bankieren.

Waarom nu sparen?

U profiteert zeker van het belastingvoordeel, en u wint ook aan rente en gebruiksgemak als u uw stortingen spreidt in plaats van aan het eind van het jaar een groot bedrag te storten.

Hoe praktisch aan te pakken?

Voer uw storting of doorlopende opdracht uit op het rekeningnummer BE 47 3100 2364 8080 van Curalia via de gestructureerde mededeling die overeenstemt met uw Aanvullend Pensioencontract met solidariteit, of contacteer ons om de juiste mededeling voor uw contract te kennen.



Goed om te weten: Als u bediende bent, moet u weten dat recurrente premies ook op uw contract kunnen worden gestort.