Hebben mijn kinderen een aparte brandverzekering nodig wanneer ze op kot gaan?

student kot
Gaat uw zoon of dochter dit academiejaar op kot? Dan gaan ze boeiende tijden tegemoet!

Ook voor u als ouder breken spannende tijden aan. We kunnen u alvast over een ding geruststellen: de brandverzekering voor de gezinswoning via Curalia dekt uw kind ook op kot. Dit geldt trouwens ook voor studenten die op kot gaan in andere landen binnen Europa.

Hebben mijn kinderen een aparte brandverzekering nodig wanneer ze op kot gaan?

Huurders kunnen aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade die ze aanrichten aan het gebouw. Brandschade, waterschade of schade door een ontploffing kunnen op de huurder verhaald worden. Dit geldt dus ook voor studenten die een kot huren. Zij hebben er dan ook alle belang bij om hun huurderaansprakelijkheid te verzekeren.

Toch is het mogelijk dat u geen aparte brandverzekering dient af te sluiten om de huurderaansprakelijkheid van uw zoon of dochter te dekken. De brandverzekering, die Curalia aanbiedt voor de gezinswoning, voorziet bijvoorbeeld al een dekking voor de huurderaansprakelijkheid en de inboedel.

Enerzijds is eventuele schade die uw kind aan het gehuurde gebouw aanricht gedekt en anderzijds zijn kostbare spullen zoals een laptop, smartphone of meubels ondermeer verzekerd voor o.a. waterschade en brandschade.

De brandverzekering van de gezinswoning biedt trouwens ook een dekking voor studenten die zich tijdelijk in het buitenlands kot vestigen in het kader van studies.

Let op: Deze uitbreiding van de brandverzekering via Curalia is specifiek voorzien voor studentenkoten (kamers of studio’s). Momenteel gaan studenten steeds vaker over tot het huren van huizen of appartementen. Aangezien het hier niet om een kot gaat, is in dit geval wel een bijkomende verzekering vereist!

Is mijn kind verzekerd tegen diefstal op kot?

Dit hangt af van de dekking die voorzien is in de brandverzekering van de gezinswoning. Indien een dekking diefstal inbegrepen is bij de waarborg “inboedel”, zal de inboedel van het kot ook verzekerd zijn tegen diefstal. Als er geen waarborg diefstal voorzien is in de polis van de gezinswoning is er dus ook geen dekking op kot.

Neem contact op via info@curalia.be of 02/735.80.55 voor meer info over de brandverzekering bij Curalia.