Gedigitaliseerde RIZIV-procedure: menselijke hulp kan nuttig zijn ...

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Het RIZIV had een digitalisering aangekondigd van de procedure voor het verkrijgen van het sociaal statuut "om individuele procedures voor zorgverleners te vereenvoudigen". Maar voor het sociaal statuut die aan de premies voor 2019 is gekoppeld, is het niet zo eenvoudig.

Op 7 augustus publiceerde het RIZIV de beoordeling van de RIZIV-premie waarop kinesitherapeuten recht zouden hebben op basis van informatie verkregen bij verschillende instellingen van de sociale zekerheid.

Flash forward naar het moment waarop het RIZIV pseudo-codes als prestaties telde, wat tot gevolg had dat voor 1.600 kinesitherapeuten het recht op het RIZIV-statuut werd ingetrokken. De verontwaardiging was zodanig dat de fout vrij snel werd gecorrigeerd.

Er zijn echter ook minder in het oog springende situaties, die alsnog erg vervelend zijn voor de betrokken kinesitherapeuten:
- Kinesitherapeuten met een gemengde activiteit in loondienst en als zelfstandige wiens deel van de dienstverlening niet in aanmerking wordt genomen
- Kinesitherapeuten werkzaam in een medisch centrum
- Kinesitherapeuten die een arbeidsongeschiktheid hebben gehad waarmee geen rekening wordt gehouden
-...

Statistisch gezien gaat het misschien niet om een hoog percentage kinesitherapeuten, maar voor elk van hen is het 100% fout. En daarvoor is de oplossing opnieuw ... menselijk ingrijpen.

Curalia stelt haar leden voor om haar een mandaat te verlenen om hun zaak te verdedigen.

Ook als u hiervan wilt gebruik maken, is het nog niet te laat. U hebt nog tot 30 september de tijd om u aan te melden. Contact: info@curalia.be