Einde van het jaar: laatste kans om uw belastingen te verlagen in 2024!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Nu het einde van het jaar nadert, is het de hoogste tijd om na te denken over het optimaliseren van uw volgende belastingaangifte, zodat u in 2024 minder belastingen betaalt. Hoe kunt u dit doen? Door bepaalde uitgaven te doen die (als ze gedaan worden voor het einde van 2023) uw belastingen volgend jaar zullen verlagen. Wist u dat het opbouwen van een pensioenkapitaal recht geeft op aantrekkelijke fiscale voordelen?

Heeft u al gehoord van onze unieke 2-in-1 oplossing?

Curalia biedt u een 2-in-1 pensioenoplossing waarbij zowel de RIZIV-premie als uw persoonlijke stortingen op één pensioencontract kunnen gestort worden, met de beste fiscale en sociale voordelen op de markt. Dat is ideaal om uw toekomstig pensioen in alle vrijheid voor te bereiden én vandaag nog belastingen te besparen.

Met ons pensioencontract (RIZIV-contract) wordt het opbouwen van een extra inkomen heel eenvoudig en kunt u profiteren van een aantrekkelijk fiscaal kader.

Het bedrag dat u spaart is 100% aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Resultaat: de fiscus geeft u een belastingvermindering die kan oplopen tot 54% van het gestorte bedrag! Met andere woorden, € 100 sparen voor uw pensioen kost u in werkelijkheid tussen € 46 en € 52, rekening houdend met het fiscale voordeel.

Sla twee vliegen in één klap: uw uitgevoerde stortingen vóór 26 december 2023 hebben een voordeel: ze geven u de kans om uw volgende belastingfactuur te verlagen. Het is belangrijk om niet langer te wachten met storten in 2023.

Begin dit jaar om uw doelen te bereiken!

Afhankelijk van uw inkomen varieert het maximaal aftrekbare bedrag van € 100 tot € 4.440.

Praktisch: hoe begint u eraan?

1/ U berekent het bedrag dat u kunt aftrekken met onze online rekenmodule. Hiermee kunt u ook uw belastingbesparing berekenen.

2/ U beslist vervolgens hoeveel u wilt sparen om het kapitaal op te bouwen dat u nodig hebt om uw pensioen te verbeteren, rekening houdend met het feit dat de fiscus uw belastingen zal verminderen met ongeveer de helft van het bedrag dat u spaart.

Elk carrièrepad is anders, dus het is belangrijk om uw pensioen individueel te plannen, rekening houdend met uw beroep, uw inkomen, maar ook uw statuut.

Heeft u nog geen Vrij Aanvullend Pensioencontract? De tijd dringt, maar het is nog niet te laat!

Stort vandaag nog!

calculator

Praat erover met de Curalia raadgever uit uw regio. Hij of zij bespreekt met u de samenstelling van uw pensioen en de oplossingen om het aan te vullen in functie van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie over het Aanvullend Pensioencontract