Een gratis digitale kluis voor elke Belg!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
De Federatie van het Notariaat (Fednot) lanceerde onlangs IZIMI, een persoonlijke en digitale kluis waarin elke burger vertrouwelijke documenten kan opslaan.

Het is misschien aan u voorbijgegaan, maar ook u hebt recht op een gratis digitale kluis. De kluis dient ervoor belangrijke documenten, zoals diploma’s, huurcontracten, huwelijkscontracten, verzekeringen, enzovoort te bewaren op een veilige digitale plaats én die te kunnen delen met een persoon naar keuze. Als burger kunt u op die manier erg gemakkelijk uw documenten met uw notaris delen. 

U kunt zich nu zelf al registreren op www.izimi.be en uw eigen persoonlijke kluis aanmaken. Voor de registratie heb je je ‘Itsme’ of je eID-kaartlezer nodig. Het systeem is simpel: u hebt toegang tot een dashboard waarin u uw kluis kan beheren en alle mogelijke documenten in onder kunt brengen. De kluis heeft momenteel een digitale capaciteit van 200 MB én beantwoordt aan de hoogste veiligheidsnormen. Momenteel is het platform enkel beschikbaar via de pc, maar binnenkort komt er ook een app voor Mac en Ios.