Een annulatieverzekering? Ja, om met een gerust hart op vakantie gaan!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Een last minute probleem? Moet u uw reis annuleren door een externe gebeurtenis of om medische redenen? Een annulatieverzekering dekt uw reiskosten als u uw vakantie moet annuleren.

Heeft u een annulatieverzekering nodig?

Nemen of niet nemen? Denk er nog eens over na! Deze verzekering is essentieel.

Onverwachte annuleringen komen vaker voor dan u denkt. En met een annulatieverzekering kunt u onvoorziene gebeurtenissen dekken. Stel u voor dat u uw reis moet annuleren - dat is vervelend. En als u dan ook nog voor de kosten moet opdraaien... heeft u dubbele pech! In de meeste gevallen is uw touroperator niet of slechts gedeeltelijk betrokken bij de kosten. Met een annulatieverzekering bent u volledig gedekt.

Bij welke gebeurtenissen is de annulatieverzekering zoal geldig*?

  • ziekte, ongeval, overlijden van de verzekerde en verwanten tot en met de derde graad;
  • zwangerschap voor zover de reis voorzien was in de laatste 3 maanden van de zwangerschap en deze zwangerschap niet bekend was toen de reis werd geboekt;
  • de weigering van visum;
  • ontslag, onvrijwillige werkloosheid, nieuwe arbeidsovereenkomst;
  • herexamen;
  • echtscheiding of feitelijke scheiding;

* voor een uitgebreide lijst raadpleegt u beste de Algemene Voorwaarden van Europ Assistance.

Vakantie

Waar ben ik gedekt?

Wereldwijd, ongeacht de reisbestemming. Hier zijn echter enkele uitzonderingen op. Onder andere landen in staat van (burger)oorlog en landen waar een algemeen reisverbod werd uitgevaardigd, vallen niet onder gedekte bestemmingen. Voor een volledige lijst van de uitsluitingen, leest u best onze IPID-fiche na.

Wat als ik positief test op Covid-19?

Als u voor uw reis positief test op Covid-19, dan zal uw annulatieverzekering tussenkomen in de kosten van de noodzakelijke annulatie van uw reis. Indien u positief test tijdens uw reis, dan zult u echter op uw reisbijstandsverzekering moeten terugvallen (meer informatie hierover in ons artikel ‘Reis- en annulatieverzekering: wat als u positief test op Covid-19?’). U kunt de annulatieverzekering en reisbijstandsverzekering makkelijk combineren.

Geïnteresseerd in het afsluiten van een annulatieverzekering?

Het afsluiten hiervan dient uiterlijk 1 maand voor vertrek of op de dag van boeking te gebeuren. Contacteer ons dan snel of maak een afspraak met een raadgever uit uw regio!

Produktfiche