Skip to main content

17 May 2019

Ecotourism: volg deze tips om duurzaam op reis te gaan!

Rekening houden met het milieu maar toch uw vrijheid behouden: dat is de uitdaging waar we als maatschappij – en ook bij Curalia – de komende jaren voor staan. Ook wanneer u op reis gaat, zijn er kleine aanpassingen die u kunt doen om een verschil te maken. Bovendien is ecotourism ook een pak voordeliger dan een klassieke vliegreis!

1.       stopcontactSchakel alle elektronische apparaten uit thuis uit. Toestellen als de tv, computers en zelfs modems vervullen geen nut wanneer u op reis gaat. Vaak is het ook een goed idee om uw koelkast leeg te maken en uit te schakelen. U kunt er zelfs voor kiezen om het hele thuisnetwerk eventjes uit te zetten, maar indien u een alarm hebt, is dat natuurlijk niet zo’n goed idee.

2.       Verken eigen land alvorens een buitenlandse vliegvakantie te boeken! In België zijn er heel wat verborgen pareltjes waar voldoende te ontdekken valt. Doe eens een stadsuitstap naar Antwerpen of maak een zomerse fietstocht in de Kempense bossen. Of wat dacht u van een klassiek weekendje aan zee of in de Ardennen? Wedden dat u versteld zal staan van wat ons land te bieden heeft?

3. Als u er dan toch voor kiest om onze landgrenzen te verlaten: go local! Kies voor kleinschalige accommodaties en steun lokale residenties. Veelal gaan deze veel duurzamer te werk met energie, voedsel en milieu. Vaak leert u op die manier ook de streek het beste kennen en komt u in contact met lokale mensen! Bovendien smaken verse en regionale producten veel beter dan die uit de supermarkt.

4.       Doe net alsof u thuis bent en laat geen afval achter. Het spreekt voor zich dat u ook op reis rekening houdt met natuur en milieu en dus geen troep achterlaat. Neem bijvoorbeeld een eigen waterfles mee en vervang plastiekzakken zoveel mogelijk door herbruikbare tassen.

5.       Doe mee aan de deeleconomie. Nieuwe spullen of souvenirs kopen is erg leuk, maar eens thuis worden die al snel langs de kant geschoven. Probeer daarom te hergebruiken of zaken te lenen. Een prachtig voorbeeld is het lenen van een Camper om op reis te gaan. Dat is duurzaam én ook nog eens supergoedkoop.

Gerelateerd nieuws