Duurzaamheid: een begrip dat op alle terreinen centraal is komen te staan

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Bedrijven zijn op zoek naar groene mogelijkheden, werknemers zijn op zoek naar verantwoordelijke bedrijven en consumenten willen duurzame producten. Duurzaamheid is overal, in kranten, advertenties, jaarverslagen, websites, enz.

Ook bij Curalia willen we als onderlinge verzekeringsvereniging sociaal-economische vooruitgang verzoenen met het veiligstellen van de toekomst van de planeet. Duurzaamheid integreren in onze werking houdt concrete acties in: het energieverbruik van onze gebouwen verminderen, zonnepanelen installeren, de voorkeur geven aan andere transportmiddelen (openbaar vervoer, fietsen, elektrische auto's, carpoolen), het printen van documenten beperken door het gebruik van digitale technologie aan te moedigen, ons afval sorteren, enz. Elk dagelijks gebaar telt en stelt ons in staat duurzame ontwikkeling te ondersteunen.

Praten over duurzame diensten betekent zin geven aan uw spaargeld door te kiezen voor sociaal en ecologisch verantwoorde producten. Wij gebruiken vaak de afkorting ESG*, een kader dat de mate van duurzaamheid en transparantie van een onderneming beoordeelt in termen van verantwoordelijkheid op het gebied van milieu, sociaal beleid en ondernemingsbestuur.

Om vooruit te blijven gaan, moeten de effecten van ons handelen periodiek door externe deskundigen worden geëvalueerd. Het gaat er niet alleen om financieel rendement te behalen, maar ook om in ons beleggingsbeleid rekening te houden met duurzaamheid en kapitaal te verstrekken aan initiatieven die een positieve sociale of ecologische impact hebben.

Om onze ESG-doelstellingen te bereiken, hebben we nog een lange weg te gaan. Daarom hebben we de hulp van onze leden nodig!

* Environmental, social and governance

Uw mening is belangrijk voor ons!

Meer dan ooit hechten wij belang aan de tevredenheid van onze leden en de milieu-, maatschappelijke en bestuurskwesties brengen ons ertoe onze aanpak te structureren, onszelf uit te dagen en u steeds opnieuw te begeleiden.

Daarom hebben wij een zeer korte enquête ontwikkeld om een beter inzicht te krijgen in uw beweegredenen en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, met name op het gebied van beleggingen.

Dankzij uw antwoorden zullen wij verdergaan op de weg naar duurzaamheid.

Let op: onze enquête wordt u begin april toegestuurd. Maak van deze gelegenheid gebruik om uw stem te laten horen: uw feedback is voor ons waardevol om aan uw verwachtingen te voldoen.

Wij rekenen op u omdat uw mening over duurzaamheid belangrijk voor ons is.

#foryourplanet

*De term ESG verwijst naar milieueffecten, sociale verantwoordelijkheid en corporate governance (Environmental, social and governance)