Denk aan uw toekomst, behoud uw doelen op lange termijn en geniet van het heden met het Aanvullend Pensioencontract van Curalia!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Het is geen geheim dat het wettelijk pensioen niet voldoende zal zijn om uw levensstandaard te handhaven wanneer u met pensioen gaat.

Als zorgverlener heeft u er dus belang bij om zelf een aanvullend pensioen op te bouwen. En door te sparen op een Vrij Aanvullend Pensioencontract, kunt u de middelen die beschikbaar zijn voor uw dagelijkse leven verhogen en tegelijkertijd de belasting die u nu betaalt, verlagen.

Sparen op een Vrij Aanvullend Pensioencontract is een zeer voordelige fiscale oplossing. Oordeel zelf!

 • Hiermee kunt u profiteren van een belastingvermindering van 54% van het gespaarde bedrag. Een besparing van € 100 kost u dus in werkelijkheid tussen de € 46 en € 52.
 • Zodra uw spaargeld € 10.000 euro bereikt, kunt u 90% ervan gebruiken om uw woning te kopen of te verbouwen, met een minimum aan administratie. Dit bedrag kan worden gebruikt als eigen bijdrage voor uw leningaanvraag.
 • Uw spaargeld neemt toe door uw persoonlijke stortingen en die van het RIZIV. 
 • U bespaart op uw contract Aanvullend Pensioen met Solidariteit Curalia (contract waarop het RIZIV uw RIZIV-premie kan betalen). Afhankelijk van uw inkomen kan deze besparing oplopen van € 100 tot € 3.966 in 2022.
Pensioensparen3

Sparen op uw Vrij Aanvullend Pensioencontract betekent dus twee vliegen in één klap: minder belastingen vandaag (met een belastingvoordeel van 54%) en meer voordelen morgen, zodat u optimaal van uw pensioen kunt genieten!
En als klap op de vuurpijl kan elke persoonlijke betaling op uw Aanvullend Pensioencontract gedurende het jaar 2022 worden afgetrokken van uw belastbaar inkomen.

Hoe doen? Het is erg eenvoudig!

 • Het bedrag dat u kunt aftrekken staat in verhouding tot uw inkomen. Bereken het met onze berekeningsmodule
 • Bepaal het bedrag dat u gaat sparen om uw toekomst te verbeteren volgens uw financiële ruimte voor dit jaar.
 • Aarzel niet om met een klein bedrag te beginnen: het is de eerste stap die telt!
 • Maar let op! Om het van uw inkomen in 2022 te kunnen aftrekken, moet uw betaling vóór 23 december 2022 op onze rekening staan.

U heeft nog geen aanvullend pensioencontract bij Curalia?

Wij adviseren u om te kiezen voor fiscaal voordelige pensioen- en verzekeringscontracten omdat belastingheffing hun rendement verhoogt en wij effectieve en passende oplossingen voor u hebben. 

Als u een...

 • apotheker met een RIZIV-nummer
 • geconventioneerde, bediende kinesitherapeut of logopedist
 • zelfstandige zorgverlener (arts, tandarts, verpleegkundige)

...bent, dan kunt u uw belastingen aanzienlijk verlagen door meer te sparen.

Het is nog niet te laat voor een Aanvullend Pensioencontract, maar het is wel tijd!

Neem contact met ons op! Afhankelijk van uw situatie en uw doelstellingen helpen wij u de beste oplossing voor uw aanvullend pensioen te vinden en samen met u in alle rust het einde van uw loopbaan te plannen.