De hospitalisatieverzekering: bescherm u tegen kosten van een ziekenhuisopname! (VIDEO)

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Opgenomen worden in het ziekenhuis is nooit aangenaam. Maar het is nog onprettiger als u zelf moet opdraaien voor alle kosten van de hospitalisatie. Om deze financiële kosten te vermijden, biedt Curalia u een uitgebreide hospitalisatieverzekering aan.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van een ziekenhuisopname. Ze is een noodzakelijke aanvulling op de ziekteverzekering. Zo wordt bijvoorbeeld een bezoek aan een specialist of een ziekenhuisopname maar gedeeltelijk terugbetaald door deze laatste. Bij Curalia bieden we onze leden een collectieve hospitalisatieverzekering aan.
Deze verzekering wordt onderschreven via DKV.

Wat is het voordeel van een collectieve hospitalisatieverzekering?

Als lid van Curalia, dat betekent dat u minstens over één levensverzekeringscontract bij ons beschikt en u een zorgverlener bent, kunt u een collectieve hospitalisatieverzekering afsluiten. Deze biedt als voordeel dat u geen medische vragenlijst hoeft in te vullen om recht te hebben op de verzekering. Uw medische achtergrond is dus irrelevant. Daarnaast werkt de collectieve hospitalisatieverzekering met één vast tarief, van de leeftijd van 18 tot 64 jaar. Stel dat u op latere leeftijd beslist om een hospitalisatieverzekering af te sluiten, zal dit financieel veel voordeliger zijn dan een individuele hospitalisatieverzekering.

Wat zijn de interessante waarborgen van deze verzekering?

De collectieve hospitalisatieverzekering voorziet ruimte voor vrije keuze van ziekenhuis, dokter en kamer. Tijdens de opname is het mogelijk om een eenpersoonskamer te kiezen maar hier geldt een franchise van €300 per persoon per kalenderjaar. De verzekering van Curalia komt tussen in ambulante zorgen ten gevolge van 27 zware ziekten, waaronder kanker, Alzheimer, AIDS, diabetes, en meer. Daarnaast voorziet de verzekering in een terugbetaling zonder limiet voor de prestaties waarin de mutualiteit tussenkomt. Het resultaat is dus dat in de meeste gevallen uw opname volledig zal terugbetaald worden. Tenslotte werkt de hospitalisatieverzekering met de Medicard van DKV. Door simpelweg deze kaart of het kaartnummer ervan te tonen in erkende ziekenhuizen, vermijdt u hiermee administratieve rompslomp zoals aanbetaling of facturen. De verzekering is geldig in alle Europese landen.
Bij een hospitalisatie buiten Europa is er tussenkomst voorzien aan 50%.

Voorbeeld?

Christine is een zelfstandige logopediste. Tijdens haar skivakantie in Oostenrijk loopt ze een ernstige beenbreuk op. Door de complexiteit van de breuk kan ze op haar hospitalisatieverzekering van Curalia rekenen om haar te repatriëren naar een ziekenhuis in België waar ze de nodige zorgen krijgt. Bovendien krijgt ze alle kosten van haar hospitalisatie terugbetaald door deze verzekering. De niet-medische kosten zijn uiteraard ten kosten van de verzekerde.

Samengevat

De collectieve hospitalisatieverzekering van Curalia biedt u een uitgebreide dekking tegen de financiële gevolgen van hospitalisatie. U hebt vrije keuze van ziekenhuis en kamer, hoeft geen medische vragenlijst in te vullen en vermijdt administratieve rompslomp met de handige Medicard.

Interesse?
Maak een afspraak met de raadgever uit uw regio of bel ons op het nummer 02 735 80 55