Cybersecurity: wacht niet langer met handelen!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Oktober is de Europese Cybersecurity maand, dus tijd om hier even bij stil te staan!

We maken ons allemaal zorgen over cybercriminaliteit, dat nu één van de belangrijkste bedreigingen is voor bedrijven (voor uw praktijk, uw kantoor, enz.), omdat het de essentiële werking van uw bedrijf kan platleggen. Volgens het laatste onderzoek naar cybercriminaliteit van de Belgische federale politie zijn de cijfers het afgelopen jaar met bijna 7% gestegen en hebben de politiediensten in ons land in 2021 47.560 aan cybercriminaliteit gerelateerde misdrijven geregistreerd. Dat zijn er 3.000 meer dan het jaar ervoor!

Virussen, hacking, malware... Cyberrisico's zijn een onmiskenbare realiteit geworden en kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf, maar ook voor uw imago.

  • Phishing is een aanvalstechniek waarbij het slachtoffer een e-mail of sms ontvangt door zich voor te doen als een derde partij (een bedrijf, uw kantoor, uw praktijk, enz.) om hem ertoe aan te zetten een handeling te verrichten, zoals het verstrekken van persoonlijke, professionele of bankgegevens of het openen van een link of een met een virus geïnfecteerde bijlage.
  • Ransomware is een cyberaanval die de toegang tot apparaten of bestanden blokkeert door ze te versleutelen. De hackers houden gegevens vast en willen die alleen teruggeven als er losgeld wordt betaald.
computer-virus

Cybercriminelen worden steeds professioneler, inventiever en creatiever. In een wereld die gebaseerd is op gegevensbeheer is het noodzakelijk te anticiperen op de risico's van cyberpiraterij en elk bedrijf is verantwoordelijk voor zijn eigen cyberbescherming.

Rekening houdend met dit groeiende risico is het nut van een cyberverzekering overduidelijk. Het is dus belangrijker dan ooit om fors te investeren in de bescherming van uw praktijk tegen cybercriminaliteit.

In samenwerking met AXA heeft Curalia Cyber Protection ontwikkeld, uw beste bescherming tegen cybercriminaliteit. Dit dekt onder andere:

  • Inbreuk op gegevens en programma's
  • Schending van de bescherming van persoonsgegevens
  • Poging tot cyberafpersing van fondsen
  • Dekking wettelijke aansprakelijkheid
  • Schade aan uw professionele reputatie online

Cyber Protection dekt de financiële gevolgen van verlies of verduistering van de persoonsgegevens van uw patiënten en werknemers, maar ook de kosten van het herstel van uw informatiesystemen, de kosten van netwerkverstoring door kwaad opzet of de kosten van ransomware-dreigingen.

hacker

Hoe zit het met uw cyberverzekering?

Profiteer van een dekking die past bij uw behoeften en de uitdagingen van uw beroep.

Bron: Assuralia & AXA

Meer info op de verzekeringspagina's per beroep!