Betaalbaar verhuizen: zo doet u dat

gezin
Het is geen geheim dat verhuizen een kostelijke aangelegenheid is.

Zeker als u een professionele verhuisfirma inschakelt, kan de prijs hoog oplopen. Toch zijn er genoeg manieren om de kosten te dekken.

Bij een professionele verhuis:
Vergelijkt u best offertes van enkele verhuisfirma’s. De prijs kan erg variëren, afhankelijk van het gekozen serviceniveau, het aantal te verhuizen materiaal, de afstand, tijd enzovoort. Gemiddeld kost een dergelijke verhuis zo’n €1.500.

Er zijn een aantal manieren om de kosten te drukken:
-  Kies de voordeligste formule: pak zelf al uw materiaal op voorhand in zodat de verhuisfirma enkel moet inladen, vervoeren en uitladen. En verhuis is overigens het ideale moment om eens goed te sorteren en elimineren: wat hebt u echt nodig en wat kunt u weggooien? Minder verhuismateriaal is minder betalen!
-  Kies het voordeligste seizoen: verhuizen gedurende het hoogseizoen (tussen mei en september) is een stuk duurder dan tijdens de winter. Natuurlijk moet u er dan ook de weersomstandigheden bij nemen. Tussen oktober en mei zijn de prijzen over het algemeen het laagst.

Bij een verhuis met vrienden en familie:
Betaalt u een pak minder dan wanneer u een verhuisfirma inschakelt. U hoeft dan enkel een verhuiswagen te regelen en eventueel een verhuislift (en wat eten en drank voor de familie😉). De kosten komen dan gemiddeld op een €400 à €500. Verhuizen met familie en vrienden maakt het hele gebeuren ook een pak minder stressvol.

Algemene tips bij verhuizen:
-    Draag zorg voor uw materiaal. Pak alles vooraf in met krantenpapier en gebruik lakens, handdoeken of kussens om ervoor te zorgen dat niks beschadigd wordt
-    Koop geen verhuisdozen, maar ga op zoek naar gratis kartonnen dozen. In de winkel, bij vrienden, op tweedehandswebsites: er zijn genoeg plaatsen waar mensen hun overbodige kartonnen dozen kwijt willen. Ook manden, kratten en valiezen kunnen perfect als verhuismateriaal gebruikt worden.
-    Label deze dozen naar inhoud om het uitpakken achteraf te vergemakkelijken!
-    Maak de nieuwe woning perfect schoon alvorens u verhuist. Zo kunt u uw nieuwe woonst in de perfecte omstandigheden inrichten. Huurt u? Trek dan foto’s alvorens u uw materiaal verhuist voor de waarborg!
-    Huur een rolkarretje of verhuislift om het verhuren vlotter en aangenamer te maken. Rugklachten zijn absoluut niet dat extra beetje geld waard!

Bron: DVV