Bescherm uw huis terwijl u weg bent!

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Ons advies en onze tips voor een zorgeloze vakantie.

De zomervakantie staat voor de deur en daarmee ook het verlangen om er even tussenuit te gaan. Maar het is ook de tijd van het jaar voor inbraken, met een piek in juli en augustus. Om met een gerust hart op vakantie te gaan, is het essentieel om uw huis goed te beveiligen. Hier zijn een paar tips en tricks om uw huis of appartement te beschermen tegen inbraken en andere onvoorziene gebeurtenissen.

1. Verstevig uw deuren en ramen

De eerste barrière tegen indringers is de sterkte van deuren en ramen. Zorg ervoor dat ze zijn uitgerust met meerpuntssloten en installeer, indien mogelijk, rolluiken of veiligheidsstangen. Ramen op de begane grond en ramen die gemakkelijk toegankelijk zijn, moeten extra worden versterkt.

2. Installeer een alarm- en/of videobewakingssysteem

Een effectief alarmsysteem zal inbrekers afschrikken. Kies voor een alarm dat verbonden is met uw smartphone en dat u in realtime waarschuwt bij een poging tot inbraak. Vul deze bescherming aan met videobewakingscamera's, idealiter gekoppeld aan een beveiligingscentrale.

Woning-bescherming

3. Simuleer aanwezigheid

Inbrekers geven de voorkeur aan onbewoonde huizen. Om de illusie te wekken dat uw huis bewoond is, kunt u timers gebruiken om de verlichting op verschillende tijden van de dag aan en uit te doen. Vraag een vertrouwde buur om uw post op te halen en voor uw planten te zorgen.

4. Bescherm uw waardevolle spullen

Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Bewaar ze op een veilige plek. Maak een inventaris van uw bezittingen met foto's en gedetailleerde beschrijvingen, zodat het gemakkelijker wordt om eventuele diefstal aan te pakken.

5. Vermijd het publiceren van uw vertrek op sociale netwerken

Hoewel het verleidelijk is om uw vakantie te delen, moet u voorkomen dat u zich vertrekdatum op sociale netwerken vermeldt. Persoonlijke informatie kan door kwaadwillenden worden misbruikt.

6. Sluit water en elektriciteit af

Om waterlekken of elektrische branden te voorkomen, moet u het water en de elektriciteit afsluiten voor u vertrekt. Een waterlek kan aanzienlijke schade veroorzaken als het niet snel wordt ontdekt.

7. Controleer uw huisverzekering

Controleer ten slotte voor u vertrekt of uw brandverzekering up-to-date is en de risico's van inbraak, waterschade en brand dekt. Een adequate verzekering biedt u financiële bescherming in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Bij Curalia is uw gemoedsrust onze prioriteit.

Neem voordat u op vakantie gaat de tijd om uw brandverzekering te controleren en neem contact met ons op voor een gratis controle van uw dekking.

Lees hier meer over de brandverzekering