Bereken wat een storting op uw aanvullend pensioencontract kan opleveren

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Hoewel uw pensioen geen vorm van arbeidsongeschiktheid is, vereist het toch een soort van “financiële buffer”. Mogelijks komt u financieel immers niet rond met enkel uw wettelijk pensioen. Wist u dat het mogelijk is om een extra kapitaal op te bouwen en tegelijkertijd te profiteren van een aanzienlijk belastingvoordeel?

Het voordeel is tweezijdig:

- U beperkt het verlies aan besteedbaar inkomen als u op pensioen gaat

- U kunt nu maximaal profiteren van de belastingvoordelen die in de wetgeving voorzien zijn

Het vangnet waar we het hier over hebben, is een storting op een aanvullend pensioencontract. Dit is en blijft fiscaal de interessantste oplossing: vanaf € 26.830 inkomen recupereert u 45% aan belastingen (waaraan de gemeentebelastingen zijn toegevoegd) die u zou moeten betalen als u geen storting doet. Dit kan zelfs oplopen tot 50% (altijd verhoogd met gemeentebelastingen). De resulterende belastingvermindering is dus ERG hoog.

Gebruik onze online tool om uw belastingbesparing voor 2023 te berekenen!

Wie kan van dergelijk fiscaal voordeel genieten?

  • Alle apothekers met een RIZIV-nummer
  • Alle artsen, tandartsen, kinesitherapeuten en logopedisten die de RIZIV-overeenkomst of de overeenkomst met mutualiteiten niet hebben geweigerd
  • Alle zelfstandige zorgverleners, los van het feit of ze geconventioneerd zijn of niet

Wacht niet tot het einde van het jaar om te storten!

Waarom niet uw pensioenzaken meteen in eigen handen nemen zonder te wachten tot de maand december? De fiscaal aftrekbare bedragen voor dit jaar zijn immers al gekend. Bovendien wint u een jaar aan interesten als u nu stort op uw pensioencontract. Uw spaarrekening levert u toch vrijwel niets meer op!

Een goede manier om dit te doen is door een doorlopende opdracht in te stellen om het bedrag te spreiden per maand. Hoewel u hetzelfde bedrag bijeenspaart, voelt u dit minder in uw portefeuille.

Wenst u meer te sparen en in mindering te brengen?

Dan zijn er nog tal van spaarmogelijkheden met fiscale voordelen die u kunt benutten. Via onze tool Optimum Pension kunt u naargelang uw professionele situatie zien welke pensioenoplossingen in welke volgorde u het beste gebruikt.

Algemene voorwaarden

Produktfiche