Skip to main content

20 September 2019

Ben ik verzekerd bij een ongeluk met een e-step?

Als u een keertje rondloopt in Brussel, Antwerpen of Gent is het u ongetwijfeld al opgevallen: elektrische steps zijn op dit moment hot.

Dat is niet onlogisch: u kan er zich snel en gemakkelijk mee verplaatsen en gedeelde e-steps kunt u achterlaten op een plek naar keuze. Maar wat als u er een ongeval mee tegenkomt? Bent u dan verzekerd?
De wegcode over e-steps
Volgens de wegcode wordt de elektrische step beschouwd als een gemotoriseerd voortbewegingstoestel. Dat betekent dat deze onder dezelfde categorie valt als segways, elektrische rolstoelen, enzovoort. Op de weg moeten ze dus dezelfde regels volgen die van toepassing zijn op de fietsen (tenzij u er stapsvoets mee rijdt). Ook mogen deze voortbewegingstoestellen geen hogere snelheid halen dan 18 km/uur. Dat laatste is een belangrijk gegeven voor de verzekering.
Moet ik een aparte verzekering afsluiten voor de e-step?
Zoals reeds gezegd valt een e-step onder de categorie gemotoriseerde voertuigen en wordt, indien deze geen hogere snelheid dan 25 km/u haalt, gedekt door uw familiale verzekering. De schade die u met de e-step aan derden veroorzaakt, wordt dus betaald door uw verzekering. Dit omvat dus stoffelijke en lichamelijke schade. Het is ten sterkste aan te raden om een familiale verzekering af te sluiten als u vaak gebruik maakt van een e-step, elektronische fiets of andere gemotoriseerde toestellen. De familiale verzekering vergoedt alle schade veroorzaakt door verplaatsingen, ook beroepshalve. 
Klik hier om meer te weten te komen over een familiale verzekering bij Curalia (BA Gezin)
 

Gerelateerd nieuws